Ekonomi ‘Küçük bir önlem kartopu misali büyür’

‘Küçük bir önlem kartopu misali büyür’

10.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) tarafından düzenlenen Marmara Denizi Sempozyumunun 3.’sü, Türkiye İş Bankası’nın ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

‘Küçük bir önlem kartopu misali büyür’

EKONOMİ SERVİSİ - Hibrit yapılan ve iki gün süren sempozyumda, Marmara Denizi ile ilgili güncel ve yaşamsal konular ele alındı. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, denizlerin ve biyolojik çeşitliliğin korunması, kirliliğin önlenmesi gibi konuların küresel iklim değişikliğinden bağımsız düşünülemeyeceğinin altını çizdi. Doğaya dair yapılan her şeyin aslında geleceğe bir yatırım olduğunu söyleyen Aran, “Herkesin alacağı küçük bir önlem bile kartopu misali dünyamız için git gide büyüyecek, çok yere dokunacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Ekolojik denge

2021 yaz aylarında görülen müsilajın Marmara’daki kirliliğin geldiği boyutu gözler önüne serdiğine işaret eden Aran, şöyle konuştu: “Denizlerimizin korunması konusunda farkındalık yaratma ve bilgilendirmeye dönük her çalışma büyük önem taşıyor. Biz, denizlerdeki ekolojik dengeyi de olumsuz etkileyen küresel ısınma ve iklim değişikliğine sürdürülebilirlik şemsiyesi altında bakıyor, bunu kurumsal sosyal sorumluluk veya bir iş sürekliliği yaklaşımının çok ötesinde ekonomik, çevresel, sosyal ve yönetimsel konuların bütünsel bir yaklaşımla değerlendirildiği iş modeli olarak ele alıyoruz. Düşük karbon ekonomisini ve kapsayıcı finansal çözümleri destekleyen bir strateji izliyoruz.” Bölgenin Karadeniz, Ege ve Akdeniz ile olan bağlantılarından dolayı sadece Marmara için değil Türkiye için büyük önem taşıyan sempozyumda, müsilaj, kirlilik, biyoçeşitlilik, balıkçılık, deprem, Türk Boğazları ve deniz ulaşımı gibi konular farklı disiplinlerden uzmanlarca kapsamlı bir şekilde ele alındı.