Ekonomi Kupa Kartal Yuvası’na kondu, satışlar hızlandı

Kupa Kartal Yuvası’na kondu, satışlar hızlandı

23.05.2009 - 01:04 | Son Güncellenme:

Geçen hafta İzmir’de oynanan Fortis Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’yi 4-2 yenip kupayı müzesine götüren Beşiktaş’ın bu başarısı, lisanslı ürün satışlarını artırdı.

Kupa Kartal Yuvası’na kondu, satışlar hızlandı

Kulübe ait ‘Kartal Yuvası’ mağazalarında 5 günde 800 bin TL’lik satış yapıldı. “Herkese nasip olmaz Beşiktaşlılık” yazılı 40 bin adet özel kupa tişörtü tükenince 20 bin adetlik yeni üretim için düğmeye basıldı.
Beşiktaş’ın yarın İnönü Stadı’nda Galatasaray’la karşılaşacağını hatırlatan Beşiktaş Spor Kulübü Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Aksoy, “Aynı gün stadyumda yer alan Kartal Yuvası’nda 300 bin TL’lik satış yapmayı bekliyoruz” dedi. Şampiyonluğa özel olarak 5 ayrı tişört tasarımı yaptıklarını belirten Aksoy şunları söyledi:
“Bu tişörtler ligin son haftasında Denizlispor’la yapacağımız maçın ardından satışa çıkacak. ‘Şampiyonluk bizim, kupa bizim’ temalı ürünlerde ilk etapta 75’er bin tişört, bayrak, şapka bastıracağız. Günde 500 bin TL gelir bekliyoruz.”
Aksoy, diğer tasarımları 2-3 hafta arayla satışa çıkaracaklarını kaydetti. Kartal Yuvası, daha önce gün bazında geliri Mehmetçik Vakfı’na bağışlanan Liverpool maçında 250 bin TL, iki hafta önce Fenerbahçe ile oynanan lig maçında da 275 bin TL ciro yapmıştı. 

‘Şampiyonluk havası’
Şampiyon oldukları takdirde o gece bütün mağazalarını saat 24.00’e dek kapatmayacaklarını bildiren Aksoy şöyle konuştu:
“Takım şampiyonluk havasına girince bize daha büyük iş düştü. Sabahlara kadar çalışıyoruz. Başarıyla beraber mal satmak çok güzel. Henüz mağaza kuramadığımız yerlere internet sitesiyle  ulaşıyoruz. Bu alandan yılda 1 milyon TL’lik satış yapıyoruz. Artık interneti daha aktif kullanacağız.”

Haberin Devamı

Sloganlar Çarşı kitabından

Beşiktaş’ın geçen yıl da kupayı kazandığını ancak ürün satışlarının bu yıl çok daha fazla olduğunu anlatan Hakan Aksoy, “Kupanın ertesi günü İnönü Stadyumu’ndaki mağazanın önünde 1000 kişi, Bağdat Caddesi’ndeki mağazanın önünde 500 kişi vardı” dedi. Tişört tasarımında Çarşı’nın Asi Ruh kitabından ve tezahüratlardan esinlendiklerini anlatan Aksoy, “Tupa tişörtünde ‘Siyahın zindan olsun, beyaz aydınlık, herkese nasip olmaz Beşiktaşlılık’ sloganını kullandık” dedi. 

Rakamlarla Kartal Yuvası
- 30 mağazası var, yıl sonu hedefi 36.
- Geçen yıl 20 milyon TL ciro yaptı, bu yıl 30 milyon TL bekleniyor.
- Mağazalar İstanbul’un yanı sıra Ankara, İzmir, İzmit, Adana, Antalya, Kayseri ve Denizli’de bulunuyor.
- Ürünler ‘www.kartalyuvasi.com.tr’ internet adresinde de satılıyor.