Ekonomi Kurtköy’ün yıldızını oteller ‘parlatacak’

Kurtköy’ün yıldızını oteller ‘parlatacak’

23.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un yeni konutlarına ev sahipliği yapan Kurtköy, ticari gayrimenkulde de öne çıkmaya başladı. Bölgede yeni planlamayla özellikle otel ve ofis projeleri geliştiriliyor

Kurtköy’ün yıldızını oteller ‘parlatacak’

Yeni projelerin hızla devam ettiği şu günlerde Pendik Kurtköy bölgesi de bu gelişimde yerini alıyor. Daha önce konut projeleriyle ön plana çıkan bölgede şimdilerde özellikle ticari projeler geliştiriliyor.
EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Direktörü Özdil Şahin, bölgede geliştirilen projelerin daha çok otel ve ofis konseptinde olduğuna dikkat çekti.
2008 yılında Via Port Alışveriş Merkezi’nin açılmasının bölgenin gelişiminde önemli rol oynadığını aktaran Şahin, “Ulaşım kolaylığı ve açık havada alışveriş imkânı sunan konsepti sebebi ile çok sayıda ziyaretçi çeken alışveriş merkezi bölge için olduğu kadar şehrin diğer bölgelerinden gelen kullanıcılar için de bir çekim alanı yarattı” dedi.
Bölgedeki bu gelişmeyle birlikte emlak fiyatlarının da arttığını belirten Şahin, “Bölgedeki markalı konut projelerinde metrekare birim satış fiyatları 5 yıl öncesinde 1.400 ile 2 bin 900 lira arasında iken, günümüzde 1.500 ile 4 bin 200 lira aralığında daha geniş bir yelpazede değişiyor. Bu açıdan bakıldığında bölgede geliştirilen yeni konut projelerinin 5 yıl öncesine göre bölgeye yaklaşık yüzde 50 oranında bir değer kattığı görülüyor” diye konuştu.
Son dönemde bölgede geliştirilen konut projelerinin genellikle konut sayısı olarak daha fazla ünite içerdiği ve site mantığından farklı konseptlerde geliştirildiğini vurgulayan Şahin, daire boş olduğunda ise işletmesinin otel sistemine devredilebilen konutlardan, rezidans hizmetleri sunan konutlara kadar farklı ürünlere rastlandığını ifade etti. Şahin, “Bölgede yürüme mesafelerinin uzun olduğu düşünüldüğünde, ticari üniteler ile zenginleştirilmiş konut projeleri sahiplerine avantaj sağlıyor” dedi.

‘Farklı gruplar çıkmalı’
Bölgedeki otellerin doluluk oranları incelendiğinde, henüz istenilen seviyelere çıkamadığını ifade eden Şahin, “Diğer yandan iş seyahati konaklamalarının 5 yıldızlı otellerde yapılması kullanılmayan bir takım fonksiyonlara para ödenmesine sebep oluyor. Bu durum dünyada daha ekonomik olan iş otellerini ortaya çıkarıyor. Bu sebeple, Kurtköy bölgesindeki otel yatırımlarında da farklı yıldız gruplarında çeşitliliğe gidilmesi, fiyat ve sunulacak olanaklar açısından doğru bir yaklaşım olarak görünüyor” dedi.
Kurtköy bölgesinin aynı zamanda önümüzdeki dönem için gelişim potansiyeli barındırdığını aktaran Şahin, şunları dile getirdi:
“Bölgenin ancak orta ve uzun vadede ticari gayrimenkul ve otel yatırımı açısından da cazip olacağını ve gelişme kaydedeceğini öngörmek mümkündür.”

Haberin Devamı

Kurtköy’ün yıldızını oteller ‘parlatacak’

Otel için yabancı işletmecilerle görüşüyor

Kurtköy’de Work-Square projesine devam eden MVK Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Ertürk Mavuk, projenin bir bloğunu otele dönüştüreceklerini açıkladı. Kurtköy’ün sahip olduğu gelişme potansiyeli ve otel ihtiyacı nedeniyle bu kararı aldıklarını belirten Mavuk, “Pendik Belediyesi’nin gelen talepleri değerlendirerek yaptığı düzenlemeler sonrasında Kurtköy’de yeni otel yatırımlarının önü açılmış oldu” dedi.
Work-Square projesi içinde yer alacak 150 odalı 4 yıldızlı otelin, projenin diğer kısımları ile birlikte tamamlanarak 2014 yılı sonunda faaliyete geçeceğini söyleyen Mavuk, proje içinde otel yer alacağının kesinleşmesinin ardından çok sayıda firmadan işletme talebi geldiğini belirtti. Mavuk, bu doğrultuda yerli ve yabancı firmalarla görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Yaptığı asfalt fabrikasıyla Almanlara ‘meydan okudu’

Dünyanın en gelişmiş otoyol ağlarından birine sahip olan Almanya’nın yollarını artık Türklerin ürettiği makine asfaltlayacak. Yaklaşık 1.5 milyar euro’luk cirosu bulunan Alman AMW-HTV GmbH firması, E-Mak’ın ürettiği ‘Simge Challenger’ isimli fabrikayı satın aldı. Almanya’nın Münih kentinde yapılan ve dünyanın büyük İnşaat Makinaları ve Teknolojileri Fuarı olan Bauma 2013’tesergilenen Simge Challenger’ın satış fiyatı ise 3 milyon euro olarak açıklandı. Fabrika Türkiye’den 60 TIR’la Münih’e getirildi.
Türkler tarafından bu alanda Almanlara satılan ilk fabrika olarak tarihe geçen bu satın almanın önemine değinen E-Mak Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer, “Made in Germany tüm dünyada çok önemli. Ama biz birçok markanın doğduğu bir ülkede rakiplerimizin arasından sıyrılıp ilk kez bir makine satışı yaptık” dedi.
Türkiye’de teknolojinin gelişmediğini ve bu alanda bir marka yaratmanın çok zor olduğunu dile getiren Gencer, “Biz marka yaratıyoruz ve bunu tüm dünyaya satıyoruz. Rusya, Türki Cumhuriyetler, Nijerya, Avrupa’nın tamamı, Orta ve Kuzey Afrika ve Orta Doğu’ya makine ihracatı yapıyoruz” diye konuştu.

‘Zor olanı seçtik’
Bauma fuarına makina satmaktan ziyade tanıtım yapmak ve farkındalık yaratmak için katıldıklarını ifade eden Gencer, kendilerine hem taşeronluk yapma hem de şirketlerini satma yönünde talepler geldiğini söyledi. Şirketini satmaya niyeti olmadığını açıklayan Gencer, “İlk asfalt makinasını 1974’te yaptım. Ülkemin zenginleşmesi adına örnek olmak istiyorum. Çünkü marka olmazsan taşeron olursun. Taşeronluk için teklifler geldi. Zor yolu seçtik ama buralara geldik” dedi.
E-Mak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gencer ise, 60 TIR’la geldikleri bu fuara katılmak için yaklaşık 1.2 milyon euro harcadıklarını ve devletten sadece 50 bin dolar destek aldıklarını belirterek, ‘Turquality’ programı kapsamında katma değer yaratan ürünlerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Anahtarı Bakan verdi
Simge Challenger’in devir teslim törenini ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptı. Binali Yıldırım, Nezir Gencer’den aldığı fabrikanın anahtarını AMW-HTV GmbH’nin başkanı olan Peter Stamer’e verdi. Almanya’nın Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük ticaret ortağı olduğunu ifade eden Yıldırım, “Başlangıçta Almanya lehine olan ticaret dengesi şimdi ise iki ülke lehine dengelenmeye doğru gidiyor. Artık bir Türk grubu olan Simge Group, E-Mak markasıyla Almanya’ya bu ürünü satmayı başardı” dedi.

Haberin Devamı

70 firma yer bulamadı

Türk firmaları, Bauma 2013’e adeta çıkarma yaptı. 124 firmayla fuarda yer alan Türk firmaları böylece en fazla katılım yapan 5’inci ülke konumuna yükseldi. Üç yılda bir düzenlenen ve bu yıl 30’uncusu yapılan fuara Türk firmalarının bu yıl katılımı yüzde 50 arttı. Fuara en büyük katılım 1366 firmayla Almanya oldu.
Demir ve Demir Dışı Metaller Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Üyesi ve İMMİB Yapı Malzemesi Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar ise, dünya pazarında önemli bir yer edinen Türklerin kalite ve gücünü herkese gösterdiğini söyledi. Türk firmalarının fuara olan ilgisinin arttığını dile getiren Urfalılar, “2010’da 89 firma katılırken, bu yıl ise katılım sayısı yüzde 50 artarak 124 firma oldu. 70 firmamız ise yer bulmadığı için katılamadı” diye konuştu.

Haberin Devamı

185 metrelik One Tower'da daire satışlarına başlandı

1150 rakımla Ankara’nın en yüksek bölgelerinden Oran semtinde yapımına başlanan, One Tower’da satışlar başladı. Alışveriş merkezi ve konut kulesinden oluşan karma projede, 185 metre yüksekliğinde 48 katlı konut kulesi bulunuyor. Projede ayrıca 30 bin metrekare kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezine yer veriliyor.
Özçelik-İmaj-Tan ortaklığıyla kurulan İTO Yatırım’ın hayata geçirdiği One Tower, 2+1 3+1, 4+1, 5+1 ve penthouse olmak üzere 11 ayrı tip ve büyüklükte 306 rezidans dairesinden oluşuyor.
One Tower’da, konut sahibi olmak isteyenler, firma bünyesinde tasarlanan ödeme planından yararlanabiliyor. Panora AVM’ye komşu olan One Tower’da anahtar teslimleri ise Mayıs 2015’te yapılacak.
Mimari tasarımını Tabanlıoğlu Mimarlık’ın yaptığı projenin penthouse dairelerinde oturanlar, Mogan ve Eymir Gölleri ile çevresindeki ormanların, Elmadağ’ın ve Ankara manzarasının dahil olduğu panoramayı izleyebilecekler.
One Tower’ın sosyal tesislerinde ise kapalı yüzme havuzu, güneşlenme terasları, vitamin bar, sauna, buhar odası, masaj odası, dinlenme alanı, özel davet mekanları, toplantı salonları, çocuk kulübü, fitness, pilates/yoga salonu, squash, tek pota basketbol sahası, masa tenisi, soyunma odaları, bilardo salonu, satranç salonu, dart salonu ve yönetim ofisleri bulunacak.

Akbank, Esinder Yapı ile protokol imzaladı

Akbank, 24 Ocak tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile imzaladığı protokolden sonra, Kentsel Dönüşüm konusunda Türkiye’deki en aktif ilçe olan Esenler’de faaliyet gösteren müteahhitleri tek bir çatı altında toplayan Esinder Yapı A.Ş ile kentsel dönüşüm kredileri için protokol imzaladı.
Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, dönüşüm konusunda yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, “Bu doğrultuda İstanbul için büyük önemi olan Esenler ilçemizde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan finansman desteğini sağlayacağız” dedi.

Toya Vista’da yüzde 1 peşinatla konut satıyor

Toya Yapı tarafından İstanbul Avcılar’da inşa edilen Toya Vista’da 9. kata ulaşıldı. 2014 yılı ortasında yaşamın başlayacağı projede yüzde 1 KDV uygulanıyor.
Marmara Denizi ve Küçükçekmece Gölü manzarası sunulan projedeki konutları 2+1 ve 3+1 tipinde inşa ediliyor. 6 bin 200 metrekare üzerinde 132 konutun yer aldığı Toya Vista’da ev sahibi olmak isteyenlere avantajlı ödeme seçenekleri de sunuluyor. Buna göre, projeden konut sahibi olmak isteyenler yüzde 1 peşinatlı ödeme seçeneğinden veya 120 ay vadede yüzde 0,62 kredi oranıyla ilk 15 ay 900 lira taksitli ödeme kampanyasından yararlanılabiliyor.

Soyak, genç mühendis adaylarını destekliyor

Soyak, Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü tarafından gerçekleştirilen ‘7. Üniversitelerarası Öğrenci Çelik Köprü Yarışması’na altıncı kez sponsor olarak genç mühendis adaylarını destekledi. Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) tarafından düzenlenen etkinliğe Türkiye ve Avrupa’dan birçok üniversiteden takımlar katıldı.
Soyak Yapı Genel Müdürü Ümit Saraçoğlu’nun jüri üyesi olarak yer aldığı etkinlikte, Saraçoğlu Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü’yle gerçekleştirilen bu işbirliğinin, sektör ve üniversite için karşılıklı bilgi alışverişine olanak tanıdığını belirterek, “Soyak olarak gençleri desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

İlk etabın teslimlerini mayıs ayında yapacak

Soytez Vadi Evleri’nin ilk etabında teslimler Mayıs ayında başlıyor. Soytez Yapı ve Mental Yapı İş Ortaklığıyla Şile’de inşa edilen projenin 82 villadan oluşan ilk etabın teslimlerine başlanacak. Projenin ikinci etabının teslimleri ise Mayıs 2014’te yapılacak. Şile’nin en sakin yerleşim alanı Çayırbaşı’nda konumlandırılan projede çeşitli büyüklüklerde bahçeli villalar yer alıyor. Soytez Vadi Evleri’nde tamamı dubleks olarak tasarlanan 2+1, 3+1 ve tripleks 4+2 tiplerinde bahçeli villa seçenekleri sunuluyor.
34 bin metrekare arsa üzerinde konumlandırılan projede fitness salonu, basketbol sahası, tenis kortu, yüzme havuzları yer alıyor.