Ekonomi Kuruçeşme Arena Mandarin otel oluyor

Kuruçeşme Arena Mandarin otel oluyor

01.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bodrum’a Mandarin Otel’i getiren Astaş Holding, şimdi de Kuruçeşme Arena arazisini satın alarak, lüks otel konseptini Boğaz’a taşıyacak. Sultanahmet’e de aynı markayı götürmek isteyen Astaş, toplam 500 milyon dolar yatırım planlıyor

Kuruçeşme Arena Mandarin otel oluyor

İstanbul’un en değerli arsalarından biri olan Kuruçeşme Arena’yı satın alan Astaş Holding, dünyanın en lüks otellerinden biri olan Mandarin’i Bodrum’un ardından İstanbul Boğazı’nda açmak için çalışmalara başladı. Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, toplam 15 bin metrekarelik arsayı 2 yıldır satın almak için uğraştıklarını belirterek, “Arsayı uzun uğraşlar sonunda Asya Dış Ticaret’ten satın aldık” dedi.

Aşçı, turizm imarlı arsada otel yatırımı yapacaklarını belirterek, “Arsayı yeni aldık. Proje çalışmalarına hemen başlayacağız. Bir yarışma açacağız. Dünyayı bu otele çekmek istiyoruz. Bu nedenle çok dikkatli hazırlanıyoruz. Projenin ortaya çıkması birkaç yıl sürebilir” diye konuştu.

Aşçı, dünyanın en lüks otel markalarından biri olan Mandarin Oriental Hotel Group’u Bodrum’a getirdiklerini hatırlatarak, bu markayı İstanbul’a da getirip Boğaz’ı dünyanın cazibe merkezi yapacaklarını söyledi. Aşcı, araziyi Astaş Holding Grubu’na ait olan Esta şirketine dahil ettiklerini belirterek, “15 bin metrekarelik alana sahip 200 metreye yakın Boğaz cephesi olan araziye inşa edeceğimiz otel için Mandarin Oriental Hotel Group ile işbirliği yapacağız” dedi.

‘Sultanahmet Adliyesi’ne bakıyoruz’
Kuruçeşme’deki lüks otel projesinin yanı sıra ayrıca Sultanahmet’te de bir otel projesi hayata geçirmek üzere fizibilite çalışmalarını sürdürdüklerini açıklayan Aşçı, “Sultanahmet’te 100-150 yatak kapasitesine sahip otel yapabileceğimiz arsa arıyoruz. Bölgede son dönemlerde eski binalar boşalıyor. Mesela Adliye binası boşaltıldı. Bunun gibi yerlerle ilgileniyoruz” dedi.

Aşçı, İstanbul’un çeşitli yerlerinde yapacakları yatırımlar için Mandarin Group ile işbirliği yapacaklarını vurgulayarak, “Bu sayede yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye getiriyoruz. Mandarin Group ile birlikte Kuruçeşme ve Sultanahmet’te hayata geçireceğimiz iki otel için toplam 500 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız” diye konuştu.

3 milyar dolar yatırım planı
Mandarin Group ile Türkiye dışında da proje geliştirme konusunda prensip anlaşmasına vardıklarını açıklayan Aşçı, şunları söyledi:
“Astaş Holding olarak lüks gayrimenkul projeleri geliştirmeye ve ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Etiler, Ulus, Beşiktaş bölgesinde ayrıcalıklı projeler geliştirmeyi planlıyor, Türkiye’nin ekonomik ve politik gelişmelerine güveniyoruz. Yatırımlarımızı, dünyanın birçok yerinden teklif gelmesine rağmen, öncelikli olarak ülkemizde yapıyoruz ve dünyanın en varlıklı aileleri, ‘jet set’i, devlet başkanlarının kalacağı mekânlar yaratıyoruz. Önümüzdeki üç-dört yıl içerisinde 3 milyar dolarlık yatırım yapmayı düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

Kuruçeşme Arena Mandarin otel oluyor

Boğaz’da lüks otel harekâtı

Son dönemde İstanbul Boğazı’ndaki gözde arsalar birer birer el değiştirirken, hepsinin de otel yatırımına yönelmesi dikkat çekiyor. Torunlar’ın Beykoz’daki eski Tekel fabrikasının arsasını 335 milyon liraya satın almasının ardından Ağaoğlu da eski Carlton Oteli’nin arsasının yüzde 40 hissesini almıştı. Ağaoğlu bu arsa için metrekaresi 10 bin liranın üzerinde bedel ödemişti. Boğaz’daki bir diğer dikkat çeken gelişme ise Sevda Tepesi’nde yaşandı. Suudi Kralı Abdullah’a ait olan arsa yıllar sonra imara açılırken, 57 bin metrekarelik arsaya otel yapılması bekleniyor. Boğaz’da uzun yıllardır satılmayı bekleyen Kuruçeşme Arena da bu önemli arsalar arasındaki yerini aldı.

Haberin Devamı

ARSA ESKİ FB BAŞKANI TAHSİN KAYA’YA AİTTİ
Eski Fenerbahçe Başkanı Tahsin Kaya’ya ait Kuruçeşme arsaları, daha önce bir kaç kez İstanbul 10. İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılmıştı. Son olarak Ocak 2012’de 117 milyon liradan satışa çıkarılan 15 bin metrekarelik arsanın yaklaşık 150 milyon liraya el değiştirdiği ifade ediliyor. Bu da arsayı İstanbul’un en pahalılarından biri yapıyor. 5 bin 381 metrekare ve 9 bin 656 metrekare olmak üzere 2 parselde toplam 15 bin 37 metrekare yüzölçümüne sahip 2 arsa turizm imarlı. Kuruçeşme Arena’ın faaliyet gösterdiği arsa, Ortaköy-Arnavutköy arasında Boğaz’ın kıyısında imara açık son arsalardan biri olarak dikkat çekiyor.

‘Bodrum’u dünyaya tanıttık’

Mütekabiliyet yasasıyla projelerini daha çok Avrupa ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere dünya ‘jet set’ine pazarlamayı planladıklarını anlatan Vedat Aşçı, şöyle devam etti:
“Mandarin Group ile hayata geçirdiğimiz Bodrum’daki projemiz dünyanın önde gelen yayın organlarında geniş bir şekilde yer aldı. Bodrum projesi başta İstanbul, Bodrum ve Çeşme olmak üzere yabancı yatırımın Türkiye’ye gelmesini teşvik edecek.”