Ekonomi Kurum içi girişimle jet hızıyla kiralama

Kurum içi girişimle jet hızıyla kiralama

16.11.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yılda 11 milyonu aşkın kişiye çekiciden çilingire, tamirciden ikame araca kadar 7 gün 24 saat kesintisiz ‘asistans hizmeti’ sunan Tur Assist, bünyesindeki araç kiralama şirketi Rigorent’i yeniledi. Yeni yazılımla kiralama işlemi en fazla 1.5 dakika sürüyor.

Kurum içi girişimle jet hızıyla kiralama

 

Tur Assist Genel Müdürü Nevra Yener, projenin kurum içi girişimcilik inisiyatifi olarak küçük bir yatırımla hayata geçirildiğini ifade etti. Yener, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Tur Assist olarak, ikame araç hizmetinden dolayı elimizde binlerce araçtan oluşan parkımız bulunuyor. Ancak bu araçlar arıza ya da kaza olmadığı durumlarda kullanılmıyor. Bunun dışında araç kiralama hizmeti veren markamız Rigorent de bünyemiz içinde faaliyet gösteriyor. 2019 yılı itibarıyla yaklaşık 2 bin kiralık araç ile verilen bu hizmetimizin temelini ise tedarikçi araç kiralama firmalarımızı destekleme amacı oluşturuyordu. Rigorent’i yenileme kararımız ile hem tedarikçilerimizi desteklemeyi sürdürmeyi hem de kendi ikame araç parkımızı aynı dijital platformda birleştirmeyi planladık. Böylece kiralık araç sayısını 2 binden 15 bine çıkarmış olduk.”

Yener, “Rezervasyon süresi çok hızlı, yaklaşık 1.5 dakikadan önce işlem gerçekleşiyor” dedi.