Ekonomi Kuzey Makedonya’nın enerjisine talip oldu

Kuzey Makedonya’nın enerjisine talip oldu

27.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, Kuzey Makedonya’dan işbirliği ve yatırım hedefleriyle döndüklerini belirterek, enerji, teknoloji, tekstil ve otomotiv başta olmak üzere birçok sektörde yatırım imkanı olduğunu söyledi.

Kuzey Makedonya’nın enerjisine talip oldu

 

15 kişilik heyetle iki gün boyunca çeşitli temaslarda bulunduklarını belirten Çevikel, “TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop’un önerisi ve destekleriyle arkadaşlarımızla birlikte Kuzey Makedonya’ya gittik. Buradan da elimiz dolu dönüyoruz. Üyelerimizin tamamına yakını bağlantılarını gerçekleştirdi ve imza aşamasına geldiler. Önümüzdeki aylarda Kuzey Makedonya’dan bakanlık düzeyinde derneğimize bir ziyaret yapılacağının sözünü aldık. Ülkemiz ve TÜGİAD adına çok umut verici bir gelişme” dedi.

Haberin Devamı

Kuzey Makedonya’da Türk firmaları açısından özellikle enerji ve teknoloji alanında büyük yatırım imkanları olduğunu kaydeden Çevikel, “Daha önce giden büyük gruplarımız orada yatırım yapmışlar. Bizler de genç iş insanları olarak bu ülkede yatırım imkanlarını değerlendirmek istedik. TÜGİAD üyesi arkadaşlarımız yaptıkları görüşmelerden somut yatırım ve iş birliği teklifleri ile mutlu ayrıldılar. Kuzey Makedonya’nın tüm enerji ve teknoloji yatırımına talip olduk” dile konuştu.