Ekonomi Latek Genpower ile birleşiyor

Latek Genpower ile birleşiyor

05.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Latek Holding, Genpower Jenaratör şirketiyle birleşme kararı aldı.

Latek Genpower ile birleşiyor

Halka açık olan ve Borsa İstanbul’da (BİST) hisseleri işlem gören Latek ile Genpower arasında bir “birleşme sözleşmesi” imzalandığı açıklandı.
Latek Holding’in konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlanan açıklamasında, nihani birleşme sözleşmesinin tüm değerlemeler ve mahkeme kararlarına istinaden yapılmasına, SPK ve ilgili mevzuat uyarınca birleşmeye ilişkin tüm işlemlerin ivedilikle yerine getirilmesine, şirket unvanından holding ibaresinin çıkarılarak Türk Ticaret Kanunu ve Ticaret Sicil Nizamnelerine uygun bir unvanla değiştirilmesi konusunda çalışma yapılmasına ve gerekli işlemlerin yerine getirilmesi oybirliğiyle karar verildiği belirtildi.
Latek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan yaptığı açıklamada, “Birleşme ile Afrika kıtasında özellikle enerji yatırımlarına ağırlık vereceğiz. Genpower’ın enerji konusundaki büyük gücü ve tecrübesi Latek Holding’in birkaç yıldır bu konuda Afrika kıtasının farklı ülkelerinde sürdürdüğü fizibilite çalışmalarının sonucunu daha hızlı alacak. Yatırımlarımıza enerji alanında da start vereceğiz” dedi.

Yazarlar