Ekonomi Lebedev, Evening Standart'ı satın alacak

Lebedev, Evening Standart'ı satın alacak

15.01.2009 - 11:15 | Son Güncellenme:

.

Lebedev, Evening Standartı satın alacak

Eski KGB ajanı ve milyarder işadamı Alexander Lebedev'in, Londra'nın en yüksek tirajlı akşam gazetesi Evening Standart'ın hisselerinin büyük bölümünü satın alıp, gazetenin yönetimini ele geçirmeye hazırlandığı belirtildi.
Lebedev'in, genç bir Rus ajanı olarak Londra'da görev yaptığı yıllarda "istihbarat kaynağı" olarak kullandığını daha önce açıkladığı gazetenin yüzde 76'sına talip olduğu belirtildi.
Evening Standart gazetesi'nin hisselerini elinde tutan Daily Mail gazetesi ve General Trust adlı kuruluşların, Lebedev'in teklifini değerlendirmeye aldığı belirtilirken, bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı.
General Turist Başkanı Lord Rothermere'in geçen ay Lebedev'in teklifini ilk yaptığı sırada reddettiği, ancak daha sonra teklifi değerlendirme fikrine yanaştığı belirtildi.
Bu arada, basın çevreleri Evening Standart'ın ekenomik krizle birlikte reklam gelirlerinde ortaya çıkan ciddi düşüşle birlikte sıkıntıya girdiğini savunuyor.
Bu durumda gazetenin satışı konusundaki kararın kısa zamanda alınıp, sonucun kamuoyuna açıklanması bekleniyor.
Bankacılık, sigortacılık ve havacılık alanlarında faaliyet gösteren, aralarında Rus havayolu şirketi Aeroflot'un da bulunduğu pek çok şirketin sahibi olan Lebedev'in serveti, 3,1 milyar dolar olarak tahmin ediliyor.