Ekonomi Lidyana.com’a yeni yatırımcılar geldi

Lidyana.com’a yeni yatırımcılar geldi

28.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

2012 senesinde takı ve aksesuar odaklı bir alışveriş sitesi olarak kurulan Lidyana.com, e-ticarette büyümesini sürdürüyor.

Lidyana.com’a yeni yatırımcılar geldi

Kurulduktan kısa bir süre sonra, başta giyim ve ayakkabı olmak üzere tüm kategorilerde satışa başlayan Lidyana büyüme ve markalaşma süreciyle beraber yatırımcıların da ilgisini çekmeye devam ediyor. Şirket, aralarında Runet ve Endeavor Catalyst Fund’ın da bulunduğu yatırım şirketlerinden, 2 turda toplam 12 milyon dolar yatırım almıştı.

Haberin Devamı

Lidyana.com geçtiğimiz hafta 3.5 milyon dolarlık üçüncü yatırım turunu tamamladığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, “Bu turda sektörün önde gelen isimleri Nevzat Aydın ve Sina Afra gibi mevcut ortaklar iştirak ederken, ayrıca stratejik yeni ortaklar da Lidyana yatırımcı grubuna katılmış oldu. İş dünyasında da adından söz ettirmeye başlayan milli futbolcumuz Semih Kaya, Vakko ortaklarından ve W Collection’ın kurucusu Rıfat Elhadef, teknoloji yatırımlarıyla son dönemde öne çıkan en önemli kurumlar arasında yer alan Bahçeşehir Üniversitesi ile, Riot Games ülke müdürü Bora Koçyiğit ve geçtiğimiz aylarda başarılı bir satış gerçekleştiren Gram Games’in kurucu ortaklarından Kaan Karamancı yatırım turuna katılan isimler arasında yer alıyor denildi.

Haberin Devamı

Yerli tasarımcılar

Lidyana.com CEO’su Cihan Seyithanoğlu ise, şunları kaydetti:

“Lidyana, bulundurduğu özgün marka portföyü ve sağladığı müşteri memnuniyetiyle, kullanıcı tarafında bilinirliği ve algısı yüksek bir şirket. Aldığımız bu yatırımla hem verimlilik adına geliştirmeler yapacağız hem de ürün gamımızı güçlendireceğiz. Özellikle yerli tasarımcılarımızla beraber oluşturduğumuz ekosistem genişlemeye devam ederken, yeni dönemde kendi kurduğumuz markalarımızı da bu yelpazede çeşitlendirerek müşterilerimize sunduğumuz yenilik ve ilham çıtasını yükseltiyor olacağız.”