Ekonomi Limitsiz paketler hazır TT abonesini uçuracak

Limitsiz paketler hazır TT abonesini uçuracak

05.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sabit internette belirli bir kullanımdan sonra hızı düşüren Adil Kullanım Kotası’nın (AKK) yeni yılda kalkacağının açıklanmasının ardından operatörler bu alandaki hazırlıklarını duyuruyor.

Limitsiz paketler hazır TT abonesini uçuracak

Türk Telekom, müşterilerini limitsiz paketlere taşımak için hazırlıklarını tamamladığını ve 1 Ocak’tan itibaren herkese limitsiz internet deneyimi yaşatacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Sınırsız internet

Türk Telekom (TT) Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, 1 Ocak 2019’dan itibaren Türkiye’nin dört bir yanını sınırsız internete geçireceklerini, limitsiz internet uygulamasından müşterilerin avantajlı çıkacağını söyledi. Dursun, internette sınırları kaldıran uygulama çerçevesinde hem mevcut hem de yeni müşterilere avantajlı fırsatlar sunacaklarını açıklayarak, “Cazip kampanya ve farklı hız seçenekleri sunarak limitsiz internet deneyimi yaşatacağız. Hem kullanım hem internet penetrasyonu artacak” dedi.

Limitsiz paketler hazır TT abonesini uçuracak
Fiber yatırımı devam edecek

Fiber internet alanındaki çalışmaları hakkında da bilgi veren Dursun, 10 yıl önce 117 bin km olan fiber ağlarının 274 bin km’ye çıktığını söyledi. Dursun, “Fiber yatırımlarımızı ayrım yapmadan tüm illerimize yapıyoruz. Şu an itibarıyla 17.9 milyon haneye fiber hizmetimizi götürdük. Ülkemizin yaklaşık yüzde 80’ini fiberleştirdik. Van’ın, Siirt’in, Diyarbakır’ın, Hakkari’nin fiberleşme oranı yüzde 85’lerin üzerinde. Fiberleşmeyle birlikte Türkiye’de internet hızlarını katladık, katlamaya da devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Yeni yılda ek ücret olmayacak

1 Ocak’tan itibaren Evde İnternet ve İşte İnternet limitsiz paketlerini güncelleyerek, hem yeni hem de mevcut müşterilerini limitsiz paketlere geçireceklerini dile getiren Dursun, “Yeni müşterilerimize ayda sadece 59.90 liradan başlayan giriş fiyatlarıyla limitsiz paket seçenekleri sunacağız. Yeni dönemde yeni müşterilerimiz farklı hız seçeneklerine sahip limitsiz paketlerimizden dilediklerini seçebilecekler. Mevcut müşterilerimizi de ek hiçbir ücret ödemeden limitsiz paketlere geçirmiş olacağız” diye konuştu. Hakan Dursun, yeni uygulamanın resmi olarak yürürlüğe girmesiyle hiçbir başvuru yapılmadan tüm paketlerin limitsiz internete geçirileceğini aktardı.

10 milyon hane

Türkiye’de internet erişiminin yaygınlaşması için çalıştıklarını da kaydeden Dursun, şunları söyledi: “10.6 milyon haneye ve işyerine hizmet veriyoruz. Son 12 ayda 1.2 milyona yakın yeni hane ve işyerini internetle tanıştırık. Geçen yıl yüzde 48 olan internet penetrasyonu bir yılda yüzde 53’ü aştı. Hedefimiz bu rakamı yüzde 70’lere çıkarmak. İnternetin yaygınlaşmasının yanında daha çok kullanılmasın da teşvik ediyoruz.

Haberin Devamı

Türk Telekomluların 2014’de 35 GB olan aylık ortalama internet kullanımı, 2018’de 90 GB’a yükselmiş durumda. Kullanım neredeyse üçe katlanmış durumda.”