Ekonomi Londra’nın Lefkoşalı lüks mobilyacısı

Londra’nın Lefkoşalı lüks mobilyacısı

29.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lefkoşalı İsfendiyar Yusuf’un 45 yıl önce Londra’da kurduğu ve oğlu Tanju Yusuf, damadı Arif Özerim ile büyüttüğü mobilya fabrikası, Pekalp markasıyla, Wimbledon tenis turnuvasından, 5 yıldızlı otellere, ünlü barlardan, lüks mobilyacılara kadar tanınmış adresleri süslüyor.

Londra’nın Lefkoşalı lüks mobilyacısı

Pekalp Londra’nın en tanınmış mobilyacılarına toptan eşya hazırlıyor. Dünyanın en ünlü tenis turnuvasına ev sahipliği yapan Wimbledon’un her sene lokanta, bar, oturma, soyunma odalarının koltuk, kanapeleri Pekalp tarafından hazırlanıyor. Doğu Londra’da bulunan Pekalp Mobilya fabrikası’nın sahibi 69 yaşındaki İsfendiyar Yusuf, 1959 yılında geldiği Londra’da 53 yıldır ticaretin içinde. 1967 yılında kurduğu mobilya atölyesi, bugün dev bir işyerine dönmüş durumda.
Yusuf, “10 kişilik bir kadroyla başladık. 1989’da Pekalp adıyla fabrikayı kurduk. Şimdi 50’ye yakın işçi çalışıyor. Haftada 150 parça prestijli mobilya satıyoruz. Tüm eşyaların kalıbını ben çıkartır, ustalara gösteririm. Tahtalar, kumaşlar, süngerler bunlara göre hazırlanır” diyor.