Ekonomi Madoff’a hapishanede ‘judolu’ saldırı

Madoff’a hapishanede ‘judolu’ saldırı

19.03.2010 - 00:30 | Son Güncellenme:

‘Asrın dolandırıcısı’ ABD’li Madoff’un hapiste ciddi bir saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Judoda kara kuşak sahibi bir mahkûmun para sızdırmak için saldırdığı Madoff’un burnu ve kaburgaları kırıldı

Madoff’a hapishanede ‘judolu’ saldırı

ABD tarihinin en büyük ekonomik skandallarından birine imza atan ve piyasayı 65 milyar dolar dolandırmak suçuyla 150 yıl hapis cezasına çarptırılan ABD’li finansçı Bernard Madoff’un hapishanede bir mahkûmun saldırısına uğradığı ortaya çıktı.
Aralık ayında gerçekleşen ve basından gizli tutulmaya çalışılan olayda Madoff’un burnu ve kaburgalarının kırıldığı, yüzünde de kesikler olduğu belirlendi. Cezasını North Carolina’daki bir hapishanede çeken Madoff, aralıktaki olayın ardından revire kaldırılmış, basına da baş dönmesi nedeniyle tedavi gördüğü söylenmişti.
ABD’nin Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Madoff’a uyuşturucuyla ilgili bir suçtan hapis yatan oldukça yapılı bir mahkûm saldırdı. Mahkûmun Madoff’tan para sızdırmaya çalıştığı belirtildi. Saldırganın annesine ulaşan Wall Street Journal, söz konusu kişinin vücut geliştirmeyle uğraştığını ve dövüş sporu judoda kara kuşak sahibi olduğunu yazdı.

‘İspiyoncu’ olmadı
ABD Adalet Bakanlığı’nın ilgili kurumlarının olayı araştırdığı, ancak Madoff’un herhangi bir saldırıya uğramadığı yönünde ifade verdiği belirlendi. Yetkililer, saldırı senaryosunun pek mümkün görünmediğini, çünkü judocu mahkûmun Madoff’tan farklı bir bölümde kaldığını dile getirdi. Ancak Wall Street Journal farklı bölümlerde kalan mahkumların gün içinde bir araya gelebildiğini belirtti.
71 yaşındaki Madoff’un revirdeki tedavisinin ardından hücresine döndüğü açıklandı. Gazete, ABD’de saldırıya uğrayan mahkûmların ‘ispiyoncu’ damgası yememek için bunu gizlemelerinin sık rastlanılan bir davranış olduğunu da yazdı.

Mahkûmlara finans dersi
Tahliye olan arkadaşları hapishanede 8 ay geçiren Madoff’un en çok kütüphanede vakit geçirdiği ve sık sık film izlediğini anlattı. Birçok mahkûmun Madoff’tan finansal danışmanlık almak için sıraya girdiği de gelen bilgiler arasında.
Madoff’un mahkûmlara borsada S&P 500 endeksine yatırım yapmalarını ve yatırımlarını farklı sepetlerde toplamalarını söylediği belirtiliyor. Madoff’un, borsada günlük işlem yapmak isteyenlere ise, “Bu iş sana göre değil. Benim gibi milyonlarca doları olanlar için” dediği aktarıldı. Madoff’un ‘içerideki’ en iyi arkadaşı ise piyasaya yasadışı ağrı kesici süren eczacı John Mancini oldu. Madoff’a dolandırıcılığının büyüklüğü nedeniyle ‘içeride’ saygı duyulduğu belirtiliyor.