Ekonomi Manyas peyniri marka olacak

Manyas peyniri marka olacak

09.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Balıkesir’in Manyas ilçesinde üretilen kelle peynirinin, uluslararası platformlarda tanınması için ilk adım atıldı.

Manyas peyniri  marka olacak

Peynirin, bulunduğu bölge ile özdeşleşmesi amacıyla, ‘coğrafi işaret’ alması için başvurular tamamlandı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Başvurularımızı yaptık. Tüm ilçe halkı coğrafi işaretin Manyas’a gelmesini bekliyor. Ürünümüz markalaşırsa üretici ve tüketicinin hakları uluslararası alanda da korunacak” dedi.

Haberin Devamı

Akın ve Balıkesir Karesi ve Altıeylül Süt Üreticileri Birliği, Manyas kelle peynirinin ilk olarak ulusal platformda tanınması amacıyla coğrafi işaret alması için Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurdu. Başvuru kabul edilirse, kelle peyniri Manyas bölgesine özgü bir ürün olarak tanınacak. Daha sonra ise kelle peynirinin uluslararası platformlarda da tanınabilmesinin önü açılacak.

‘Üretici korunacak’

Akın, konuyla ilgili olarak Milliyet’e açıklamada bulundu. Ürün açısından bilinirliğin çok önemli olduğunu söyleyen Akın, markalaşmanın hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruma altına aldığını bildirdi. Manyas’ta günde 200 ton civarında süt üretildiğini belirten Akın, coğrafi üretimin istihdam ve ihracatta önemli olduğuna dikkat çekti.