Ekonomi Mardinli çocuklara kodlama öğretti

Mardinli çocuklara kodlama öğretti

23.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Vodafone Vakfı, genç nesilleri dijital geleceğe hazırlamak için  harekete geçti.

Mardinli çocuklara kodlama öğretti

Vakfın, Habitat Derneği işbirliği ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteği ile hayata geçirdiği ‘Yarını Kodlayanlar’ projesi kapsamında kodlama eğitimlerini Türkiye’nin köy ve kasabalarına taşıma hedefiyle yola çıkan Yarını Kodlayanlar Eğitim Tırı’nın yeni durağı Mardin oldu.

Haberin Devamı

Mardin Valiliği ve Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yerel desteği ile Yarını Kodlayanlar Eğitim Tırı’nda düzenlenen eğitimlerde yaşları 7-14 arasında değişen yaklaşık 150 çocuğa teknolojinin dili kodlama öğretildi.

Yarını Kodlayanlar Eğitim Tırı’nda verilen eğitimlerle birlikte, Mardin’de bugüne kadar kodlama eğitimi verilen toplam çocuk sayısı 400’ü aştı.

Köy köy dolaşıyor

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, teknoloji üretebilmek için dijital dünyanın dili olarak kabul edilen kodlamayı öğrenmek gerektiğini söyledi. Deegan, “Projemizi iki yıldır başarıyla sürdürüyoruz. Bu süreçte 12 bini aşkın çocuğa kodlama öğrettik. Yeni dönemde hedefimiz, 20 bin çocuğa daha ulaşmak. Mardin’de toplam 500 çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.