Ekonomi Mazda’ya yeni müşteri çekecek

Mazda’ya yeni müşteri çekecek

14.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Markanın en çok satan modeli durumundaki Mazda3, tamamen yenilenen yeni nesliyle Türkiye’de satışa sunuldu. Mazda3’ün markaya yeni müşteriler kazandırması bekleniyor...

Mazda’ya yeni müşteri çekecek

Mazda satışlarının lokomotifi olarak kabul edilen ve tamamen yenilenen Mazda3, hatchback versiyonuyla Türkiye’de satışa sunuldu. 55 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan yeni Mazda3’ün, markaya yeni müşteriler kazandırması bekleniyor.
Model yelpazesinin büyük ölçüde yenileneceğini, yeni Mazda6’nın ardından ikinci yenilik olan Mazda3’ü de bu hafta itibariyle Türkiye’de satışa sunduklarını hatırlatan Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, “Türkiye pazarındaki yükseliş planlarımızın önemli bir ayağını oluşturan Mazda3’le ilgili önemli beklentilerimiz var. Markaya yeni müşteriler kazandıracağına inanıyoruz” dedi.
Yurdakul, aracın donanımlarıyla premium sınıfa bir alternatif olarak değerlendirilebileceğini de vurguladı.

Model atağı sürecek
Yeni Mazda3’ün, Türkiye pazarı da düşünülerek geliştirilen yeni 1.5 lt benzinli motora sahip olduğunu kaydeden Yurdakul, dizelinse gelecek yıl Türkiye’de olacağını anlattı.
Yurdakul, bu yıl 1000 adedi Mazda3 olmak üzere toplamda 1.500 adetlik satış hedefleri bulunduğunu, 2015’ten itibaren yeniliklerle bu adetlerin de katlanacağını söyledi.
Mazda Türkiye Genel Müdürü Yurdakul, “2015’te yeni Mazda2 gelecek. Ayrıca yeni MX-5 ve yeni crossover CX3’ü de ilerleyen zamanlarda bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kalabalık donanım listesi
Yeni nesil Mazda3, Türkiye’de ilk etapta 1.5 lt (120 HP) benzinli motor ve beş farklı donanım paketiyle satılmaya başlandı. Şimdilik sadece Hatchback kasa tipiyle gelen yeni Mazda3, bu motor ve manuel şanzımanla fabrika verilerine göre 100km’de 5.0 lt, 6 ileri otomatik şanzımanla da 5.5 lt tüketiyor.
Dinamik tasarımının yanında, iç mekanında sadelik ve sportifliğin hakim olduğu Mazda3’te, eğlence sistemi ve bazı özelliklere ait kumanda birimleri, lüks sınıf otomobillerdeki gibi tek bir düğmeden kontrol ediliyor. İsteğe bağlı alınabilen navigasyon ve diğer birimler, 7 inçlik dokunmatik ekran üzerinden de izlenebiliyor. Yeni Mazda3’de “i-ACTIVSENSE” adını taşıyan zengin bir güvenlik donanımı da sunuluyor. i-ACTIVSENSE ile sunulan güvenlik teknolojileri arasında SCBS (Akıllı şehir içi fren desteği), RVM (Arka araç izleme sistemi), LDW (Şerit değiştirme uyarısı) ve HBC (uzun far kontrolü) gibi teknolojiler bulunuyor.

Haberin Devamı

Toyota’da robotların işi tehlikede!

Son dönemde üretim metotlarını yeniden gözden geçiren, kaliteye odaklanan Toyota’da gelişim tersine işleyecek ve üretimde kullanılan robotların bir bölümü, yerlerini insanlara bırakacak.
Şirket başkanı Akio Toyoda, bir yandan aşırı büyümeyi yavaşlatmaya çalışırken, diğer yandan da kalite ve verimliliği artırmak için yeni yöntemlere başvuruyor. Platform paylaşımıyla maliyetleri yüzde 30 düşürmeye çalışan, bununla birlikte Japonya’daki kapasitesini şimdilik 3 milyon adetle sınırlayan Toyota, üretim yöntemleri konusunda da “eskiye” dönüş yapmayı kararlaştırdı.
Bu çerçevede Japonya’daki fabrikalarına yeni işçi alımları yapan Toyota, aynı zamanda 100 farklı alanda robot kullanımını azalttı. Nihai amaç ise, tüm işçilerin otomobil üretiminde sadece düğmelere basan ve robotların önüne parça süren kişiler olmaktan çıkarılması, yetenekleri artırılarak onların üretime yönelik yeni inisiyatifler alabilmesi. Japonca’da “Kami-sama” yani “tanrı” olarak nitelenen bu işçiler, üretimin her aşamasını gayet iyi bilirken, aynı zamanda gerektiğinde genç işçilere de pratik bilgiler ve tavsiyeler verebilecek, anında eğitim yapacak.
Yöntem, Toyota’nın Honsha fabrikasında işe yaramış. Buradaki işçiler, yeni inovasyonlar sayesinde üretim hattının uzunluğunu kısaltmış, yeni krank mili üretiminde ortaya çıkan metal atık miktarını da yüzde 10 düşürmüş.

Haberin Devamı

Koltukları 7’ledi

Fiat 500 ailesinin en son üyesi olan ve 7 kişiye kadar oturma kapasitesi sunan “500L Living”, Türkiye’de satışa sunuldu. 70 bin 640 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkan 500L Living, iki ayrı donanım seçeneğiyle satın alınabiliyor. Ayrıca lansmana özel sınırlı sayıdaki 500L Living, ek donanımlar içeren “Tanışma Paketi”yle satılacak.
500 ailesinin “en büyük” ve yeni üyesi olan 500 L Living, 3. koltuk sırası ve 7 kişiye varan oturma kapasitesiyle uzun yolculuklar için ideal bir seçenek oluşturuyor. 500L’den 20 cm daha uzun olan 500L Living, otomatik şanzımanlı 1.3 lt (85 HP) Multijet II Dualogic ve yeni 1.6 lt (120 HP) Multijet II motor seçenekleriyle satılıyor.
Araçta 6 hava yastığı, ABS+EBD, ESP, ASR, Motor Fren Torku Düzenleyici (MSR), Devrilme Önleyici Sistem (ERM), Dinamik Direksiyon Tork Kontrolü (DST) ve Yokuş Kalkış Desteği standart.

Haberin Devamı

Renault’nun ağır işçisi yenilendi

Fransız üretici Renault’nun orta sınıf ticari aracı Trafic, tamamen yenilendi ve piyasaya çıkmak için yaz mevsimini bekliyor. Yeni Trafic, farklı ve dinamik tasarımıyla çekici hale gelirken, iç mekanında da binek otomobil konforu, kalitesi ve donanımları sunuyor. Modern sürücü mahallinde farklı göstergeler, 90 litreye varan saklama gözleri dikkat çekiyor.
Tüketimin düşürülmesi adına tamamen yeni motor gamıyla donatılacak Trafic’te, çift turbolu 1.6 lt (120 ve 140 HP) ve 1.6 lt (90 ve 115 HP) dizel motor seçenekleri yer alacak. Motor seçeneklerinin büyük bölümünde “Stop & Start”sistemi de bulunacak.

Yeni C ve GLA Türkiye’de

Mercedes-Benz Türk, tamamen yeni iki modelini aynı anda, yarından itibaren Türkiye’de satışa sunuyor. Yeni nesil C-Serisi ve küçük SUV sınıfındaki tamamen yeni GLA, Türkiye’de ilk etapta 1.6 lt 156 HP’lik motorlarla satılacak. Her iki modelde de geniş ve teknolojik güvenlik donanım listesi yer alıyor.
Tamamen yeni, modern görünümün yanında geniş iç mekanıyla dikkat çeken yeni C-Serisi, “Avantgarde”, “Exclusive” ve “AMG” versiyonlarıyla satılacak. “Avantgarde” versiyonunda sportif özellikler ön plana çıkarken, Exclusive’de lüks unsurlara, AMG’deyse tamamen sportifliğe önenim verilmiş. Aracın önündeki Mercedes yıldızı istenirse radyatör ızgarası üzerinde veya kaput üzerinde alınabiliyor.

SUV ailesi genişledi
Yeni GLA ise, markanın SUV ailesini genişletiyor. Kompakt ve yerden yüksek yapısıyla dikkat çeken GLA, istenirse “4MATIC” dört tekerlekten çekiş sistemiyle de alınabiliyor. Aracın iç mekanı, kullanıcılarına esneklik sunuyor. Tamamen katlanan arka koltuk sırtlıkları, istenirse yatırılabiliyor. GLA’da “otomatik bagaj kapağı” seçeneği de var.