Ekonomi ‘Mega taşınma’ya süper belgesel

‘Mega taşınma’ya süper belgesel

12.01.2022 - 23:33 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları'nın 2019'da Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na geçmesini, National Geographic, 'Mega Taşınma' adıyla belgesel yaptı.

Türk Hava Yolları’nın (THY) 2019 yılında İstanbul Havalimanı’na gerçekleştirdiği havacılık tarihinin en büyük taşınma operasyonu olan 'Mega Taşınma', National Geographic ekranlarında belgesel oldu.

Haberin Devamı

THY'nin başarılı operasyonunu detaylı bir şekilde takip eden National Geographic’in hazırladığı 'Mega Taşınma' belgeseli 16 Ocak'ta izleyicilerle buluşacak. THY ekibinin Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na taşınmasını anlatan yapımın ilk gösterimi dün Feriye Ortaköy’de düzenlenen galada gerçekleştirildi.

‘Mega taşınma’ya süper belgesel

'Gurur hikâyesi'

'Mega Taşınma'nın ilk gösterimi öncesi Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner birer konuşma yaptı.

İlker Aycı, bu taşınma operasyonunun dünya sivil havacılığının kilometre taşlarından biri olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

‘Mega taşınma’ya süper belgesel

“Yalnızca ülkemiz değil aynı zamanda dünya sivil havacılığı için dönüm noktalarından biri olan bu taşınma en üst seviyede titizlik, profesyonellik ve kusursuz bir planlama gerektiriyordu. Türk Hava Yolları olarak biz bu operasyonun her bir anının değerli ve geleceğe rehber olacağını biliyorduk. Bu nedenle bu anları ölümsüzleştirmek için dünyanın en önde gelen yayın organlarından olan National Geographic ile iş birliği gerçekleştirdik. Şimdi milyonlarca kişi ile birlikte ekranın karşısına geçip bu gurur hikâyesini seyretme zamanı.”

Haberin Devamı

‘Mega taşınma’ya süper belgesel

Cenk Soner ise, "Ezber bozan bilim, teknoloji ve doğa hikayeleriyle dünya çapında milyonlarca insana ilham kaynağı oluyoruz. İnsanların içindeki kâşife ilham veren bir kurum olmanın en büyük ayrıcalıklarından biri de Mega Taşınma gibi havacılık tarihinde önemli bir yer tutacak anları milyonlarca izleyicimizle paylaşmak" dedi.

‘Mega taşınma’ya süper belgesel

İlker Aycı - Cenk Soner

12 saatte 33 futbol sahası kadar malzeme

Türk Hava Yolları’nın, dünyanın en büyük havalimanı projesi olan İstanbul Havalimanı’na taşınma operasyonu ‘Mega Taşınma’ 6 Nisan 2019’da planlanandan kısa sürede, 33 saatte başarıyla tamamlanarak sivil havacılık tarihinin en önemli taşınma operasyonlarından biri oldu. ‘Mega Taşınma’nın başarılı şekilde gerçekleşmesi için Türk Hava Yolları Atatürk Havalimanı’na Singapur uçuşuyla veda ederek uçuş operasyonlarına İstanbul Havalimanı’ndan devam edecek şekilde 12 saat ara vermişti.

Haberin Devamı

‘Mega taşınma’ya süper belgesel

Tarihi operasyonda, taşınma güzergahı araç trafiğine kapatılarak, 12 saat içinde 33 futbol sahasına eş değer 47.300 ton ağırlığındaki malzeme Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na nakledilmişti.

‘Mega taşınma’ya süper belgesel

‘Mega taşınma’ya süper belgesel