Ekonomi ‘Mega trendler salgınla değişti’

‘Mega trendler salgınla değişti’

09.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, “Teknoloji öyle hale geldi ki yeni iş modelleri oluşuyor. Bu da şu anda yaptığımız iş biçimini değiştiriyor. Salgın iş birliği yapma şeklimizi değiştirdi” dedi.

‘Mega trendler salgınla değişti’

Karakaş, Uluslararası İşbirliği Platformu’nun (UİP) İstanbul’da  düzenlediği 11. Boğaziçi Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen ‘Liderliğin Dönüşümü’ panelinde yaptığı konuşmada, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sonrasında mega trendlerin bütün yaşamı etkilediğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Bu trendlerin de bir değişim, dönüşümün yeni bir yaşam alanı  oluşturduğunu ifade eden Karakaş, “Bundan hareketle de ofislerimizde olsun, evlerimizde olsun arabalarımızda olsun, otonom cihazlarla halihazırda yaptığımız şeyleri daha da ileriye taşıyabilir noktadayız” dedi.

İş yapış modellerinin yapılandırılması gerektiğine dikkat çeken  Karakaş, “Teknoloji öyle bir hale geldi ki yeni iş modelleri oluşuyor. Bu da şu  anda yaptığımız iş biçimini değiştiriyor. Salgın iş birliği yapma şeklimizi değiştirdi. Çok belirsizlik içinde bir yola çıkmıştık. Uzaktan iş birliği, teknolojik iş birliği, iş birliği tekniklerinin organize olması gibi meseleler vardı. Pek çok insanın bilmediği şeyleri bir start-up projesi olarak şekillendirme ihtiyacı duyduk” diye konuştu.