Ekonomi Mekke’nin rezidansına Türkiye’den 500 talip!

Mekke’nin rezidansına Türkiye’den 500 talip!

19.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mekke’nin en büyük rezidans kulelerinden Hacer Tower’a Türkiye’den rekor talep geldi. Uzun dönem kiralama sistemiyle sunulan projeye, bir haftada 500’ün üzerinde başvuru oldu

Mekke’nin rezidansına Türkiye’den 500 talip

Merkezi Kuveyt’te bulunan Murabahat Real Estate Solutions (Mresco), Ortadoğu’da ve Türkiye’de gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kutsal toprakların en büyük otel projelerinden Hacer Tower’ın kiralamasını yürüten Mresco, bir hafta içinde 500’ün üzerinde talep topladı.
Ortadoğu’da ve Türkiye’de gayrimenkul çözümleri sunan Mresco, Mekke’nin en büyük rezidans kulelerinden Hacer Tower’ın uzun dönem kiralamasında Türkiye’den rekor talep topladı. Uzun dönem kiralama sistemiyle sunulan Hacer Tower’a bir haftada 500’ün üzerinde kişi başvurdu.

Yeni yatırımlar yolda
Konuyla ilgili açıklama yapan Mresco Türkiye Genel Müdürü Oya Zingal Dural, Ortaoğu’daki başarılarını Türkiye’ye taşıyacaklarını dile getirdi. Mresco olarak Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gibi birçok ülkede gayrimenkul çözümleri üreten bir firma olarak faaliyet gösterdiklerini belirten Dural, “Ortadoğu’da bugüne dek birçok başarılı projeler gerçekleştirdik. Uluslararası alanda önemli yatırımlar hayata geçirdik” dedi.
Şirket bünyesinde bulunan gayrimenkullerle bulundukları pazarda öncü bir oyuncu olarak konumlandıklarının altını çizen Dural, şunları söyledi:

‘Beklentiyi aştı’
“Yatırımlarımızın önemli bir kısmını da Türkiye’ye yönlendirme kararı aldık. İlk etapta şirketimiz bünyesinde bulunan Hacer Tower’ın süitlerini uzun dönem kiralamaya sunduk ve beklediğimizin üzerinde bir taleple karşılaştık. Bir hafta içinde 500’ü aşkın kişi talepte bulundu. Gelen talepten memnunuz.”
Hacer Tower’ın çalışmalarını sürdürürken Türkiye’de de büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Dural, “İstanbul merkezli konumlandırdığımız yatırımlarımızı önümüzdeki dönemde tüm detaylarıyla paylaşacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

4 farklı daire seçeneği
Mresco, Mekke’de 5 yıldızlı bir rezidans hizmeti sunan Hacer Tower’da ayda 500 dolar taksitle daire sahibi olma imkânı sunuyor. 4 farklı daire seçeneğinin yer aldığı Hacer Tower projesinde 21 yıl boyunca, her yıl 7 gece 8 gün ev sahibi olmak mümkün. Mekke’de Kabe’nin hemen yanı başında bulunan, Zemzem Tower’ın komşusu Hacer Tower’daki dairelerin Türkiye’de kiralamaya başlanmasının ardından yoğun talep aldı.

‘En gözde kule’
Hacer Tower’la ilgili bilgi veren Dural, “Mekke’nin inşaat gelişimi için özel işareti haline gelmiş Abraj Al Beit Kompleksi içinde yer alan Mekke-i Mukerremen’in en gözde kulelerinden biri. Bu kule müşterilerine kolayca Umre ve Hac ibadetinin tüm ritüellerini yerine getirmelerini sağlayacak her türlü hizmeti sunan konumu ve estetik tasarımıyla emsalsiz bir nitelikte” dedi.

Haberin Devamı

Akıllı evlerde yüzde 10 indirim yaptı
Demir İnşaat, Demir Romance projesi için yaz kampanyası düzenledi. Kampanyada, peşin alımlarda yüzde 10 indirim veya kişiye özel avantajlı ödeme seçenekleri sunuluyor.
Yüzde 5 peşinat avantajı da devam eden projede 11.800 TL peşinat aylık 2500 TL’den başlayan taksitlerle konut sahibi olma imkânı sağlanıyor.
Beylikdüzü’nde konumlanan proje, 235 milyon TL’lik yatırım bedeliyle hayata geçiriliyor. 66 ile 268 metrekare aralığında değişen 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 4.5+1 gibi 14 farklı daire ve 28 villa seçeneği ile inşa edilen projede, 37 dönüm arazi içinde kat yükseklikleri 16 ile 18 arasında değişen toplam 7 bloktan oluşuyor. Projede, 776 konut ve 60 ticari alan yer alıyor.
Akıllı ev teknolojisiyle hayata geçirilen projede, lamba, fırın, ocak ve hatta perdeler dahi bu sistemle kontrol edilirken, tüm ısı sistemleri tek bir tuşla yönetiliyor.

Sancaktepe’nin kalbinde karma proje inşa edecek
Sancaktepe’nin yeni projesi Gate Of Anatolia satışa çıktı. ACK Grup tarafından karma proje olarak hayata geçirilen Gate Of Anatolia, dört blok, bir rezidans ve alışveriş merkezinden oluşuyor.
Projenin lokasyon ve tasarım açısından birçok avantaj taşıdığını belirten ACK Grup Kurucu Ortağı Kerim Ersayın, projeyi İstanbul’un yeni yükselen değeri olan Sancaktepe’nin kalbine kurduklarını söyledi.
Projenin 3. köprüye, iki ayrı metro istasyonuna, Avrupa’nın en büyük şehir hastanesine ve çok önemli eğitim kurumlarına birkaç dakika mesafede olduğunu belirten Ersayın, “Bu nedenle Gate Of Anatolia projesi, büyük bir yatırım değeri taşıyor” dedi.
Projede geleneksel değerlerin korunmasının kendileri açısından büyük önem taşıdığını belirten Ersayın “Gate Of Anatolia tamamen güven üzerine kurulmuş bir projedir. Arsa bize ait ve hiçbir kredi borcumuz yok” diye konuştu.

Lansmana özel fiyat
2010 yılında kurulan ACK Grup’un CFO’su Azmi Yaşar ise banka kredisine uygun olarak satışa çıkarılan konutlarda, % 1 KDV avantajının büyük bir fırsat yarattığını belirterek, şunları söyledi:
“Biz Gate Of Anatolia’da aynı zamanda toprak sahibi olduğumuz için, konutlar benzerlerinden çok daha uygun fiyatlarda satışa çıkıyor. KDV olarak sadece % 1’lik bir vergi ödüyorsunuz. Ayrıca lansman dönemine özel, % 9’luk bir indirim sağlanacak. % 40 peşinat ve 30 ay vade farksız ödeme seçenekleriyle, herkes kolayca ev sahibi olabilir.”

Haberin Devamı

2014 yılı içinde tapuyu verecek
16 bin metrekareyi aşkın bir alanda kurulan ve % 78’i peyzaja ayrılan Gate Of Anatolia, tamamı balkonlu 377 daireden oluşuyor. Bir rezidans ve dört blokta yer alan dairelerin büyüklüğü, 75 ile 162 metrekare arasında değişiyor.
Dairelerin yanı sıra Gate Of Çarşı ve Gate Of Anatolia Alışveriş Merkezi içinde dükkân ve ofis alanları da satışa sunuluyor. Ticari alanlarda uygulanan KDV oranı % 18.Projede tapular 2014 yılı içinde, anahtar teslimatları ise 2015 Aralık ayında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Çocuk kulübü var
Gate Of Çarşı ve Gate Of Anatolia Alışveriş Merkezi’nde ihtiyaçların rahatça karşılanabileceği dükkân ve mağazalara yer veriliyor.
Çocukların güvenliği ve yeşil alana daha çok yer ayrılması için otoparklar blok altında konumlandırılırken, sitede ayrıca çocukların rahatça emanet edilebileceği büyük bir çocuk kulübü inşa ediliyor.

Haberin Devamı

Galata ve Haliç’teki yıkımlara talip oldu
Erkanlı Grup ve Bemes Yapı ortaklığında kurulan Eral Yıkım, kentsel dönüşümün en önemli kalemlerinden biri olan yıkım sektörüne giriş yaptı. Yıkım konusunda dünyanın en büyüklerinden biri olan İngiltere menşeili Technical Demolition Service (TDS) ile işbirliğine imza atan firma, Galataport ve Haliçport projelerine talip oldu.
Önümüzdeki aylarda yürürlüğe girecek olan yıkım yönetmeliği doğrultusunda Avrupa standartlarında yıkım ve atık dönüşümü işleri yapmayı planladıklarını belirten Eral Yıkım adına konuşan Erkanlı Grup İş Geliştirme Koordinatörü Sermert Seren, Galataport ve Haliçport gibi farklı projelerin yıkımına talip olduklarını söyledi. Seren, bu konuyla ilgili çalışmaları başlattıklarını belirterek, görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.
Dönüşüm alanlarında çalışmalarını sürdüklerini dile getiren Seren, “Bağcılar ve Altunizade’de sitelerle görüşüyoruz” dedi.
Dönüşüm sürecinin özellikle yıkım ve atık dönüşümünde önemli bir potansiyel barındırdığını vurgulayan Seren, bina yıkımı için yaklaşık 7.500 civarında başvuru olduğunu belirterek, 6900 binanın tapusunda yıkım şerhi olduğunu ve yalnızca 1123 binanın yıkıldığını söyledi.
Geri dönüşüm yapacak

TDS ile Türkiye’deki yıkım sektörüne gelişmiş ülke standartlarını getirmeyi amaçladıklarını anlatan Seren, yıkıntı atıklarını da geri dönüşümle tekrar kullanılabilir hale getireceklerini ifade etti.

Patlatma tekniğini kullanacak
TDS Commercial Director Craig Wilson ise 50 yıllı deneyimle sadece İngiltere’de değil, dünya çapında yıkım sektörünün öncülerinden olduklarını vurguladı. Çok katlı bina yıkımında uzman olduklarını ifade eden Wilson, patlamalı yıkımın uygun olduğu yerlerde patlamalı yıkımlar yaptıklarını ve Türkiye’de de bu sistemi uygulayabileceklerini belirtti. Wilson, yıkım konusunda % 95 oranında geri dönüşüme odaklandıklarının altını çizdi.

Kurtköy’de Ramazan kampanyası başlattı
Okkalar İnşaat, Kurtköy’de hayata geçirdiği projesi Arma Residence’ta hemen teslim son daireler için Ramazan Kampanyası başlattı. 16 Haziran tarihinde başlayıp ağustos ayı sonuna kadar devam edecek kampanya kapsamında 60 ay vadeye sıfır faiz uygulanacak. Ayrıca, satın alıp kiralama yapmak isteyenlere ücretsiz kiralama desteği de sunulacak. Kampanya süresince peşin alımlarda ise indirimler uygulanacak.
Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, “Ev ve iş yaşamını birlikte sunan Arma Residence, bölgenin en ekonomik rezidansı durumunda. Ramazan Kampanyasında sunduğumuz özel avantajlarla şimdi bir rezidans sahibi olmak çok daha kolay” dedi. Okka, 20 adet ticari birimin tamamı satıldığını söyledi.
Büyüklükleri 48 ile 235 metrekare arasında değişen 264 bağımsız birimden oluşan projede, toplantı odaları, yüzme havuzu, fitness center, basketbol, voleybol, mini futbol sahası olan çok amaçlı spor tesisleri yer alıyor.

1 günde 30 milyon lira İhraç gerçekleştirdi
Gayrimenkul sektöründe imza attığı projelerle dikkat çeken Varyap’ın 30 milyon TL nominal değerli 365 gün vadeli tahvil ihracına yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Nitelikli yatırımcılara talep toplama yöntemi ile gerçekleştirilen ihraç, bir gün içerisinde tamamlandı.
11 Haziran 2014’te gerçekleşen tahvilin ilk üç aylık dönemsel faiz oranı aylık % 1.1104 olarak belirtilirken satış sırasındaki yıllık bileşik faizi % 13.884 olarak kesinleştirildi.

Proje için kullanılacak
Varyap’ın ihraç ettiği tahvil 16 Haziran 2014 tarihi itibariyle Borsa İstanbul Borçlanma Araçları Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı’nda nitelikli yatırımcılar arasında işlem görmeye başlayacak.
Varyap’ın Bodrum Yalıkavak’ta hayata geçireceği proje için gerçekleştirilen tahvil ihracı yine aynı projenin finansmanında kullanılacak.
Türkiye’nin dünya çapında kendini kanıtlamış en önemli mimarlarından Emre Arolat ile birlikte çalışılan Varyap Yalıkavak Evleri, Bodrum’da fark yaratacak bir proje olarak öne çıkıyor. Proje, zeytin ağaçları arasında 24 adet malikâneden oluşuyor.