Ekonomi Mercedes-Benz Tourismo’yu baştan yarattı

Mercedes-Benz Tourismo’yu baştan yarattı

19.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mercedes-Benz Türk, yeni Tourismo otobüslerini Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda 30 milyon euro tutarında AR-GE yatırımıyla, Türk mühendislerin 165 bin 400 saat çalışmasıyla 3.5 yılda geliştirip üretti.

Mercedes-Benz Tourismo’yu baştan yarattı

Günümüzde yatırım miktarı 1.4 milyar euro’yu aşan ve Türkiye’deki yarım asırlık otobüs üretim tarihinde birçok yeniliğe imza atan Mercedes-Benz Türk, yenilediği Tourismo otobüslerinin 3 ana modelini TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle tanıttı.

Üretime başladığı günden bu yana 84 bin 865 adet otobüs üreten Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda günde 17 otobüs üretiyor ve Türkiye yollarındaki her iki otobüsten birine imza atıyor.

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Yıllardır tüm dünyaya ihraç ettiğimiz otobüsleri, Türkiye’de AR-GE Merkezimizde geliştiriyor, Hoşdere Otobüs Fabrikamızda üretiyoruz. Bu gelenek, yenilenen Tourismo otobüslerimizle de devam ediyor. Tüm dünya Türkiye’den yollara çıkan mühendislik harikası araçlarımızı kullanıyor. Araçların karoser, iç donanım ve elektrik kablo altyapısı Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi Otobüs Geliştirme ekiplerimizce geliştirildi” dedi.

Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış ve Pazarlama Direktörü Alper Kurt da, “Ürün portföyümüzü pazar ihtiyaçları doğrultusunda sürekli yeniliyoruz. Tourismo’yu yenileyerek Tourismo 15 RHD, Tourismo 16 RHD ve Tourismo 16 RHD 2+1 araçlarımızı yeni donanımlar ile güçlendirdik. Yeni Tourismo tüm güvenlik donanımları ile bir Mercedes-Benz otomobille aynı seviyede” dedi.

3 yeni model

Mercedes-Benz Türk, hepsi 2 akslı olan ve 2 farklı uzunluk seçeneğinde 3 model otobüsü piyasaya sundu. 2+2 koltuk düzenindeki 15 RHD, 50 yolcu alıyor ve 12.3 metre uzunluğunda. 2+2 koltuk düzeninde diğer model 16 RHD, 54 yolcu alıyor ve 13.1 metre uzunluğunda. 2+1 koltuk düzenindeki 16 RHD ise 41 yolcu kapasitesi ve 13.1 metre uzunluğuna sahip.

Haberin Devamı