Ekonomi ‘MERKEZ İŞİNİ BİLİR’

‘MERKEZ İŞİNİ BİLİR’

26.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın Amerikan Merkez Bankası’nın politikalarına göre hareket ettiğini ifade eden Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, Türkiye Merkez Bankası’nın politikalarının başarılı olduğunu söyledi

‘MERKEZ İŞİNİ BİLİR’

Bankanın bilanço sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında konuşan Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, Merkez Bankası’nın (MB) Türkiye’de fiyat istikrarına önem verdiğini belirterek izlediği politikalarda başarılı olduğunu söyledi.
MB’nin politikalarında sadece bir faktöre değil tüm faktörlere bağlı kalarak uygulamalarda bulunduğunu ifade eden Özkaya, “Merkez Bankası’nın faizle ilgili gerekli adımları yerinde atacağına inanıyorum. Bugüne kadar yaptığı gibi” dedi.
Bütün dünyanın Amerikan Merkez Bankası FED’in kararlarına kilitlendiğini vurgulayan Özkaya, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın dünyadaki gelişmelere bağlı hareket ettiğini söyledi.

Mevduatta ön planda
Odeabank’ın geçen yıl toplam aktiflerini 25,6 milyar TL’ye, toplam kredilerini 18 milyar TL’ye, toplam mevduatını 21 milyar TL’ye yükselttiğini açıklayan Özkaya, bankanın kuruluşundan bu yana geçen iki senede özel bankalar arasında mevduat büyüklüğünde 8. ve aktif büyüklükte ise 10. sıraya ulaştığını söyledi.

Yeni 10 şube açılacak
2012 yılında Türkiye’de kurulan Odeabank’ın Lübnanlı yatırımcısı Bank Audi Grubu’nun en yeni ve en başarılı yatırımı olduğuna söyleyen Hüseyin Özkaya, sadece ikinci finansal yıl sonunda grubun içerisinde kredilerde en büyük, aktiflerde ise grubun en büyük ikinci bankası olmayı başardıklarını kaydetti.
Bankanın başarısının arkasında Türkiye ekonomisine olan inanç ve Türkiye ekonomisinin sahip olduğu güçlü dinamikleri ve küresel ekonomik ortamı iyi okumasının yattığını ifade eden Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, “Zorlu geçen 2014’e rağmen müşterilerimizin her türlü finansal ihtiyaçları için yanlarında olduk. Yıl sonunu 14 şehirde 48 şube ve bin 388 çalışan ile kapadık. Yatırımlarımıza halen devam ediyoruz” dedi. Özkaya bu yıl 10 şube açmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘Uzun vadeli sermaye iyidir’
Türkiye’de bankacılık ve diğer alanlara gelecek uzun vadeli yabancı sermayenin ekonominin büyümesine olumlu katkı sağlayacağını ifade eden Odeabank Genel Müdürü Özkaya, Citibank’ın Akbank’taki hisselerini devretmesinin sektöre bir etkisinin olmayacağını söyledi.
Özkaya, yabancı sermayenin bir ülkede hedeflerini tutturamayınca başka stratejist hedefler doğrultusunda hareket etmesinin doğal olduğunu belirtti.
Özkaya, Odeabank’ın orta vadede 100 şubeli bir banka olacağını ve Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 4’e yakın büyüyeceğini söyledi.

‘Sermayedarımız bizi destekler’
Geçen yıl şube başına kredi hacmi sektörde 97 milyon TL iken, Odeabank’ta bu tutarın 375 milyon TL olduğunu belirten Özkaya, şube başına mevduat hacmi sektörde 83 milyon TL iken Odeabank’ta bu tutarın 437,5 milyon TL olduğu söyledi. Bu yıl ticari ve KOBİ alanında büyümeyi sürdüreceklerini belirten Özkaya, “İş planlarımız çerçevesinde sermayedarımızdan gerektiği zaman istediğimiz sermayeyi alacağımızı biliyoruz. Bu değişik zaman ve değişik formatta olabilir. Sermayedarımız gerektiği anda ve büyümemizi desteklemek amacıyla bugüne kadar yaptığı gibi bir günde sermaye getirebilir. Buna inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde organik büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu.