Ekonomi Merkez’den piyasaya bu ay 4. müdahale

Merkez’den piyasaya bu ay 4. müdahale

14.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Merkez Bankası, döviz kurlarındaki artışın ardından, dün bir kez daha piyasaya doğrudan satımla müdahale etti. Banka; 1 Aralık, 3 Aralık ve 10 Aralık tarihlerinin ardından, dün bu ay içinde piyasaya 4. döviz müdahalesini yapmış oldu.

Merkez’den piyasaya bu ay 4. müdahale

 

Dolar kurunun dün 14.60 seviyesini aşması üzerine Merkez Bankası'ndan doğrudan satış hamlesi geldi. Bankadan öğlen saatlerinde yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" denildi.

Haberin Devamı

2014'ten sonra ilk

Merkez Bankası, 2014'ten sonra piyasaya doğrudan ilk döviz müdahalesini geçtiğimiz 1 Aralık'ta yapmıştı. Banka, 1 Aralık'ın ardından, 3 ve 10 Aralık tarihlerinde de dövize müdahale edildiğini açıklamıştı. Dün yapılan doğrudan satışla, bu ay içindeki 4. müdahale gerçekleştirilmiş oldu. Döviz müdahalesinin ardından gözler, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 16 Aralık'ta vereceği faiz kararına çevrildi. PPK son alarak geçtiğimiz ay, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16’dan yüzde 15’e indirilmesine karar vermişti. Aralık ayındaki faiz kararına ilişkin beklenti anketlerinde, 100 baz puanlık faiz indirimi tahmini öne çıkıyor.