Ekonomi Mersin'de ilk kez kinoa hasadı yapıldı

Mersin'de ilk kez kinoa hasadı yapıldı

12.09.2017 - 11:59 | Son Güncellenme:

Mersin’in yüksek kesimlerinde ilk kez ekimi yapılan ve NASA tarafından astronotların beslenmesinde kullanılan kinoanın ilk hasadı yapıldı

Mersinde ilk kez kinoa hasadı yapıldı

Mersin'in Silifke ilçesinin yüksek kesimlerinde ilk kez ekimi yapılan ve NASA tarafından astronotların beslenmesinde kullanılan kinoanın ilk hasadı yapıldı.

Haberin Devamı

Daha önce ilçeye bağlı düşük rakımlı Bahçederesi Mahallesi'nde deneme amaçlı ekilip hasat edilen kinoa bu sefer Torosların yüksek kesimlerinde deneme amaçlı ekilip hasat edildi.

Kinoanın, buğday ve pirinç gibi ürünlere alternatif bir ürün olduğunu ifade eden Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, "Bu yıl ilk defa deneyim amaçlı hem sahilde hem de ilçenin yüksek kesimlerinde kinoa bitkisi ekimi gerçekleştirdik. İlk denememizde dönümünden 200 kilogram ürün elde ettik. Kendine has bir aroması olan kinoanın, baskın bir tadı ve kokusu yoktur. Lezzetli ve hafif bir besin olup, bulgur ve pilavın kullanıldığı yemeklerin tamamında kullanılabilir. Ayrıca kinoa garnitür olarak yemeklere eklenebilir, çorbalarda kullanılabilir ve pilavı yapılabilir. Un haline getirilerek kek, pasta ve kurabiye hamurlarına konulabilir. Tüketim alanı sınırsız diyebileceğimiz kinoa salatada da tüketilebilir" dedi.

Haberin Devamı

Silifkeli çiftçilerin alternatif ürün arayışında olması nedeniyle deneme yaptığını kaydeden Doygun, "1 dönüm arazide iki çeşit kinoa tohumu ektik. Artık burada alternatif ürün olarak değerlendirebiliriz" dedi.