Ekonomi Metro balık sezonunu indirimle karşıladı

Metro balık sezonunu indirimle karşıladı

08.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

1 Eylül’de biten avlanma yasağıyla beraber deniz balıklarına hasret de sona erdi. Metro Türkiye, yeni sezonda tüketicileri daha fazla balık tüketmeye teşvik etmek için 1 - 15 Eylül tarihleri arasında tüm deniz balıklarını reyon fiyatı üzerinden yüzde 15 indirimle müşterileriyle buluşturduğunu duyurdu.

Metro balık sezonunu indirimle karşıladı

 

Şirketten yapılan açıklamada, “Metro Türkiye’nin reyonlarına gelen tüm deniz balıklarında periyodik olarak kurşun, kadmiyum ve cıva olmak üzere toplam üç parametrede ağır metal analizleri de uygulanıyor. Ayrıca Metro Türkiye müsilaj sorunu nedeniyle Marmara Denizi’nden gelen deniz ürünlerini de mevcut analizlere ek 6 mikrobiyolojik test parametresi ile birlikte, toplam 9 parametrede analiz ederek, müşterilerine güvenle ulaştırıyor” denildi.

Haberin Devamı

Metro Türkiye deniz balıklarında yüzde 100’e yakın bir izlenebilirlik sunduğunu, tüketicilerin deniz balıklarının hangi denizden geldiğini, hangi tarihte avlandığını, hangi tedarikçiden tedarik edildiğini ürünlerin üzerindeki QR kodunu okutarak öğrenebildiğini kaydetti.

Ağdan tabağa

Metro Türkiye Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç, şunları söyledi:

“Tüm gıda ürünlerinde olduğu gibi balıkta da müşterilerimizi tabaklarında ne olduğunu takip etmelerinin ve tükettikleri ürünlerin bilgiyle izini sürmelerinin ne denli önemli olduğu konusunda bilgilendiriyoruz. Kırmızı et, bal, meyve - sebze ürünlerinin yanı sıra balık ürünlerini de izlenebilirlik çözümleri ile müşterilerimizle buluşturuyor, ağdan tabağa uzanan yolculuklarını tam bir şeffaflıkla paylaşıyoruz.”