Ekonomi Mikroçip nedeniyle üretime 6 gün ara

Mikroçip nedeniyle üretime 6 gün ara

30.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ford Otomotiv, Kocaeli yerleşkelerinde yer alan Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında mikroçip kullanımının yoğun olduğu bazı parçaların yurtdışından tedarikinde yaşanan kısıtlar nedeniyle üretime 3 Nisan’dan 9 Nisan’a kadar 6 gün süreyle ara verileceğini duyurdu.

Mikroçip nedeniyle üretime 6 gün ara

 

Ford Otomotiv Sanayi AŞ’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, artan talepler nedeniyle, özellikle otomotiv sektöründe kullanılmaya başlanan araç içi elektronik bileşenlerin tedarikinde sıkıntılar yaşandığı belirtildi. Açıklamada, şirketin ana ortağı Ford Motor Company’nin küresel tedarikçileri ile sorunun çözümüne ve ana üretim hatlarına öncelik vererek elektronik bileşenlere ait materyallerin verimli şekilde kullanmasını sağlamaya çalıştığı vurgulanarak, tedarik sıkıntısının olası etkilerinin en aza indirildiği ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

“Mikroçip kullanımının yoğun olduğu bazı parçaların yurtdışından tedarikinde yaşanan kısıtlar nedeniyle üretime 3 Nisan 2021’den 9 Nisan 2021 tarihine kadar altı gün süreyle ara verilecektir. Kamuya açıklanan 2021 yılı üretim ve satış adet tahminlerimizi etkilemesi beklenmeyen söz konusu üretim duruşu süresince bakım ve üretim hatlarının yeni yatırımlara hazırlık amacıyla yeniden düzenlenmesi çalışmaları devam edecektir.”