Ekonomi Milliyet Internet farkı

Milliyet Internet farkı

23.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Internet farkı

Milliyet Internet farkı

MagNet'in yaptığı Türkiye Internet Kullanıcı Anketi'ne göre Milliyet.com.tr, Türkiye'de en fazla ziyaret edilen yerli gazete sitesi

MİLLİYET internet sayfaları, en çok ziyaret edilen gazete sitesi olma özelliğini koruyor. MagNet'in Türkiye Internet Kullanıcı anketi sonuçlarına göre Milliyet, yüzde 9 payla gazeteler arasında ilk sırada yer alırken Hürriyet yüzde 7, Sabah yüzde 3, Fanatik ise yüzde 1'lik pay aldı.
Türkiye'de en çok ziyaret edilen yerli site ise PcWorld. Yüzde 12'lik payı elinde tutan site, profesyonel kullanıcıdan amatörlere dek çok geniş bir yelpazede program destek, yayın ve link hizmeti veriyor.
Genel listede ikinci sırayı Milliyet ve Orta Doğu teknik Üniversitesi sayfaları alıyor. Internet kullanıcı profilini de çıkaran araştırma, kullanıcıların yüzde 70'inin yüksek okul, yüzde 22'sinin lise, yüzde 3'ünün ortaokul ve yüzde 5'inin ilkokul mezunu olduğunu belirtiyor.
Kullanım amacına göre tasnifte yüzde 45 iş, yüzde 23 bilgi, yüzde 12 hobi, yüzde 12 eğlence, yüzde 7 haberleşme ve yüzde 1 akademik amaçlar ortaya çıkıyor.
İnternet meslek dağılımında ise yüzde 40'in öğrenci, yüzde 16 mühendis, yüzde 20 serbest meslek, yüzde 5 memur tablosu var. Computerwolrd'un Internet'97 ekinde yayınlanan araştırmada en fazla ziyaret edilen yabancı sitenin Altavista arama sayfası olduğunu ortaya koydu.