Ekonomi Milliyet Merkez Bankası’nın ‘kripto varlık’ raporunu açıklıyor

Milliyet Merkez Bankası’nın ‘kripto varlık’ raporunu açıklıyor

31.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyada Bitcoin başta olmak üzere kripto para varlıkları, Türkiye’nin de yakın takibinde. Milyarlarca dolarlık dolandırıcılığa zemin hazırlayan ve binlerce mağdur yaratan kripto varlıklar konusunda, T.C. Merkez Bankası çarpıcı bir rapor hazırladı.

Milliyet Merkez Bankası’nın ‘kripto varlık’ raporunu açıklıyor

Kripto Varlıklar” adlı raporda; avantajlar, dezavantajlar ve vatandaşların dikkatli olmalarına yönelik ciddi uyarılar yer alıyor. Raporda, teknik literatürde sıklıkla birbirleri yerine kullanılan dijital para ve sanal para kavramları açıklandıktan sonra, kripto varlıklar (Bitcoin, litecoin vb.) ve bunlar vasıtasıyla gerçekleştirilen finansal işlemlerin kurallara uygun şekilde yürütülmesi ve eksiksiz olarak kayıt altına alınmasını sağlayan dağıtık defter teknolojisi veya onun özelleşmiş bir türü blokzincir teknolojisine ilişkin bilgiler veriliyor.

Haberin Devamı

Kripto varlıkların başta ödeme sistemleri olmak üzere finansal hizmetler alanındaki uygulamalar üzerindeki olası etkilerinin değerlendirildiği raporda, dünya merkez bankalarının bu konuda başlattıkları pilot araştırmalara dikkat çekiliyor. Türkiye’de de kripto varlıklara ilişkin yasal düzenleme çalışmalarına değiniliyor.

Milliyet’in ulaştığı rapordaki kritik değerlendirmeleri, yazı dizisi halinde okuyucularımızın bilgisine sunuyoruz...