Ekonomi MISIR - TÜRKİYE TİCARETİNE 2 MİLYAR $ KREDİ DOPİNGİ

MISIR - TÜRKİYE TİCARETİNE 2 MİLYAR $ KREDİ DOPİNGİ

02.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti ile Mısır Arap Cumhuriyeti arasında 1 milyar dolar tutarında kredi anlaşması imzalandı.

MISIR - TÜRKİYE TİCARETİNE 2 MİLYAR $ KREDİ DOPİNGİ

Türk Eximbank tarafından Türkiye’den Mısır’a ihraç edilecek mal ve hizmetlerin finansmanı amacıyla 1 milyar dolar tutarında finansman imkanı sağlanmasına ilişkin çalışmalar da devam ediyor. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da, Türkiye’den Mısır’a, Mersin-Dimyat ve İskenderun-Dimyat Ro-Ro seferlerinin yakında başlayacağını bildirdi.
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Türkiye’yi ziyareti vesilesiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Türk-Mısır İş Forumu düzenlendi. Mısır Sanayi ve Dış Ticaret Bakanı Hatem Salih ile birkaç konuda mutabakat sağladıklarını belirten Çağlayan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız huzurunda, iki bakanlığın arasında çok önemli bir anlaşma imzalandı. Anlaşma çerçevesinde Türkiye Mısır’a 2 milyar dolarlık bir destek paketi veriyor, hayırlı ve uğurlu olsun. 2 milyar dolarlık bu destekte Mısır Eximbank’ı ve Türk ihraç ürünleri konusunda inşallah önümüzdeki günlerde iki bakan olarak bir araya geleceğiz” dedi.
Halen Mersin-İskenderun-Port Sait’e olan Ro-Ro seferlerini buralarla sınırlı tutmak istemediklerini belirten Çağlayan, “Mersin-Dimyat ve İskenderun-Dimyat seferlerini de yakında başlatıyoruz” dedi.

Mursi-Özal benzetmesi
Forumda konuşan Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Hatem Salah da, “Türk firmaları bizim göz bebeğimizdir, yerleri kalbimizdedir, başımızın üzerindedir” dedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, “Türkiye ekonomisini ayağa kaldıran dönüşüm kendisi bir mühendis olan rahmetli Özal ile başladı. Sayın Cumhurbaşkanı, siz de Özal gibi mühendissiniz. İnanıyoruz ki sizin cumhurbaşkanlığınız, Mısır ve Ortadoğu coğrafyasında, demokrasi ve ekonomik ilerlemenin müjdecisi olacak” dedi.