Ekonomi Modern perakendeden geleneksel karşılama

Modern perakendeden geleneksel karşılama

29.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alışveriş merkezleri (AVM) Ramazan hazırlıklarını tamamladı. 1 ay boyunca 10.00-23.00 saatleri arasında açık kalacak modern perakendenin alışveriş merkezleri, geleneksel Ramazan eğlenceleri sunacak

Modern perakendeden geleneksel karşılama

FORUM İSTANBUL

Haberin Devamı

‘Her yaş grubuna göre etkinlik var’

Forum İstanbul Genel Müdürü Joao Xavier, kaybolmaya başlayan eğlenceleri yaşatacaklarını belirterek,1-29 Ağustos arasında hafta içi 19:00-23:00, hafta sonu 15:00-23:00 saatleri arasında fasıl dinletileri, ortaoyunu, sihirbaz, ateşbaz, Karagöz-Hacivat ve kukla tiyatrosu gösterisi yapacaklarını söyledi. Her yaş grubuna göre etkinlik düzenleyeceklerini vurgulayan Xavier, ayrıca, 2 Ağustos-2 Eylül arasında tek seferde 75 TL’lik alışveriş yapan herkesin hediye kabinine girerek mağaza hediye çeklerinden Buz Müzesi biletlerine çeşitli hediyeler kazanabileceğini söyledi.10:00-23:00 arasında hizmet vereceklerini belirten Xavier, bir ayda 2 milyonu aşkın ziyaretçi ağırlayacaklarını kaydetti.


Haberin Devamı

VIA/PORT

Gölde sabaha kadar eğlence

The World of Via/Port Genel Koordinatörü Tayfun Döşkaya, her akşam fasıl ve semazen gösterisi yapacakları Ramazan ayı boyunca Gençlik Meydanı’nda özel macuncu, şerbetçi, pamuk şekerci gibi sokak satıcılarının yer alacağını belirterek, “Animasyonlar ve Karagöz-Hacivat, kanto, orta oyunu, meddah, ebru atölyesi gibi etkinlikler de olacak” dedi.
11:00-23:00 açık tutacakları AVM’nin dış tarafındaki göl mekanında ise 24.00’a kadar gezilebileceğini belirten Döşkaya, yaklaşık yüzde 15 civarında bir ziyaretçi artışı beklediklerini kaydetti.


GALLERIA

Sahura kadar açık kalacak

Galleria Genel Müdürü Hasan Ardıç, Ramazan ayı boyunca alışveriş merkezinin dış mekanlarını sahura kadar açık tutacaklarını açıkladı.
Bu alanda bulunan Saray, Köşebaşı gibi restoranların sahurda da hizmet verme konusunda çalışma yaptıklarını belirten Ardıç, AVM’nin ise 10:00-22:00 saatleri arasında açık olacağını kaydetti. Ardıç ayrıca Ramazan ayında hafta için günlük 25 bin ziyaretçi beklediklerini söyleyerek, “Bu rakam hafta sonu 30 bine çıkar” diye konuştu.


TORIUM

‘1 milyon ziyaretçi hedefliyoruz’

Torium AVM Müdürü Sinan Akdemir, Ramazan ayında 1 milyon ziyaretçi hedeflediklerini belirterek, 11:00 - 23:00 saatleri arasında açık olacakları dönem boyunca sürpriz etkinlik ve kampanyalar düzenleyeceklerini kaydetti. Akdemir, şu bilgileri verdi:
“Her gün Karagöz kostümlü bir animatör moderatörlüğünde 14:00-23:00 arasında Çarkışans yarışması düzenlenecek. 20:00-21:00 arasında fasıl olacak. Her cuma, cumartesi, pazar Aşıkla Maşuk ve Katip ile Katibe 21:00-23:00 arasında gösteri yapacak.”Her gün kostümlü şerbetçi, pamuk şekerci ve macuncunun dolaşacağını belirten Akdemir “Folklör, kanto ve çiftetelli gösterisi de olacak” dedi.


Haberin Devamı

OPTIMUM OUTLET

Kanto’lu alışveriş

Optimum Outlet Müdürü Nezihi Kayıboğlu, yüzde 70’e varan indirim yapacakları Ramazan boyunca 10:00-23:00 arası açık olacaklarını belirtti. Kayıboğlu, 13 Ağustos’ta Hazım Körmükçü önderliğindeki ‘Frekans’ müzik grubunun sufi’den reggea ve Aşık Veysel’e kadar uzanan ritimleriyle özel bir çalışma yapacaklarını vurguladı.
Ayrıca her cuma canlı fasıl, her cumartesi kanto gösterisi, cumartesi ve pazar ebru atölyesi ve pazar sema gösterisi düzenleyeceklerini belirten Kayıboğlu, ziyaretçide artış beklentisini ise yüzde 20 olarak kaydetti.


Haberin Devamı

WHITE HILL

Çocuklara özel kukla gösterisi


White Hill Genel Müdürü Özgür Gül, Ramazan’da semazen, sihirbaz, Aşuk ile Maşuk, Hacivat ile Karagöz gösterileri yapacaklarını söyledi. Gül, çocuklara özel kukla gösterilerinin de olacağını belirtti.
Bir ay boyunca tüm magazalarda indirimler olacağını belirten Gül, “İmza günleri, minder sohbetleri, çocuk tiyatrosu gibi aktivitelerimiz devam edecek. Çalışma saatlerimiz, 10:00-23:00 arasında olacak. Ramazan‘da 700 bin ziyaretçiye ulaşmayı planlıyoruz” dedi.


Ziyaretçide yüzde 20 artış bekliyoruz’


Kozzy AVM Müdürü Nurettin Kumbasar, 27 Ağustos’ta Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Tiyatro’sunda Kavuklu ile Pişekar, müzikal orta oyunu, semazen gösterisi, Hacivat gölge oyunundan oluşan bir gece düzenleyeceklerini kaydetti. Her cuma iftar saatlerinde ney dinletisi de yapacaklarını söyleyen Kumbasar, “Ebru atölyesinde çalışmalar yapılabilecek, karikatürler çizilebilecek, dans gösterileri yapılacak ve ikramlarımız da olacak” dedi. Restoranların özel mönüler geliştirdiğini belirten Kumbasar, 23.00’a kadar açık kalacakları dönemde ziyaretçide 20 artış beklediklerini söyledi.


Mobilya ihracatı altı ayda yüzde 17 arttı

Mobilya kenti MASKO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, yılın ilk 6 ayını mobilya sektörü açısından değerlendirdi. Mobilya sektöründe ihracat atağının devam ettiğini vurgulayan Karcı, “2011 yılının ilk 6 ayında mobilya ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.3’lük artış gösterdi”dedi.
Hasan Karcı, mobilya sektörünün yeni pazarlara yöneldiğini belirterek, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki olayların sektör ihracatına olumsuz yansıdığını ifade etti. Karcı, şöyle devam etti: “Bu durum sektör temsilcilerini yeni pazar arayışına itti ve fuarlara katılım arttı. Ülkemiz mobilya sektörü 170 ülkeye 1.3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiriyor. 2023 yılı hedefi 6 milyar dolar. Sadece Çin 28 milyar dolarla 125 milyar dolarlık dünya ihracatının yüzde 25’lik kısmına sahip. Çin’i 13 milyar dolarla Almanya ve İtalya izliyor. Türkiye ise 18’inci sırada bulunuyor. Fuarlar ve yeni pazarlarla bu rakamı yukarı çekmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda yeni ülkelere açılma sürecimiz devam ediyor.”

Rusya birinci sırada
Nijerya, Gambia, Demokratik Kongo gibi yeni ülkelerden talep aldıklarını belirten Karcı, “İhracat yaptığımız ilk 20 ülkeye bakıldığında, Yunanistan ve KKTC dışındaki tüm ülkelere yönelik ihracatta değişen oranlarda artış görülüyor. İhracatta ilk 20 ülkede yer alan ülkelerden en çok artış yüzde 67 ile Rusya, yüzde 58 ile Suudi Arabistan pazarında. Mobilya ihracatımızda en büyük paya sahip olan Irak pazarına satışlarda ise yüzde 53 artış var” dedi.

550 mağaza var

Haberin Devamı

Hasan Karcı, MASKO’nun en büyük özelliğinin geniş bir yelpazede ürün sergilemesi olduğunu belirterek, “MASKO’da 770 iş yeri ve 550’yi aşkın mağaza var” diye konuştu.



Beko, İzmir’de yedi konsept mağaza açtı


Arçelik’in uluslararası markası Beko, Türkiye’deki konsept mağaza açılışlarına devam ediyor. Bursa ve Antalya’da peş peşe açtığı konsept mağazaların ardından şimdi de İzmir’de iki gün içinde yedi mağaza açtı. Beko konsept mağazalarında ürünler yeni trendlere uygun alanlarda sergileniyor. Elektronikten beyaz eşyaya, mutfaktan ev aletlerine ve ısıtma-soğutma sistemlerine kadar geniş bir yelpazeyle ihtiyaçları karşılayacak şekilde toplam çözümler öneriliyor.
Beko’nun değişen ve gelişen tüketici ihtiyaçlarının yanı sıra genişleyen bayi teşkilatını da desteklemek üzere, 2011 yılında Türkiye’nin birçok noktasında benzer konsept mağazaları açmaya devam edeceği belirtiliyor.


Padişah tuğraları kolye ve küpe oldu

Osmanlı kültürünün simgesi tuğralar, Assortie tasarımcılarına ilham oldu. Padişah tuğralarını, artık takı ve aksesuar olarak taşımak mümkün. Sekiz Osmanlı padişahının tuğrasının yer aldığı Assortie Padişah Tuğraları koleksiyonunda, Osmanlı’nın yükselme döneminde hükümdarlık yapmış sultanların imzaları yer aldı. Kolye, küpe ve bilekliklerden oluşan koleksiyonda gümüş ve altın rengi tasarımlar mevcut.


Pastoral romantizm yüzde 60 indirimli

Hotiç, 2011 İlkbahar - Yaz Koleksiyon ürünlerinde yüzde 60’a varan indirim uyguladı. Pastoral romantizmin izlerini taşıyan koleksiyonda lazer desenler, çiçekli aksesuarlar, canlı renkler yeni malzemeler ile birleşerek bu yazın öne çıkan detaylarını oluşturuyor.
Koleksiyonda maviler, sarı ve gün ışığı renkleri, gül kurusu ve kırmızı tonları, su yeşilleri, turkuazlar ve lilalar kullanılmış.


Elektrikli aletlerde ilk adım, pizza için

Sunny markası ile 30 yılı aşkın bir süredir yüzlerce elektronik ürünü tüketicilerle buluşturan Atmaca Elektronik elektrikli küçük ev aletlerini ürün yelpazesine ekledi. Elektrikli küçük ev aletleri serisinin ilk ürünü ise Sunny Pizza tavası oldu. Hızlı pişirme çözümleri sunan tavanın satış fiyatı ise 74.90 TL.


ATAMALAR

500 milyon dolarlık pazarın yeni başkanı

1994’ten bu yana faaliyet gösteren Doğrudan Satış Derneği’nin yeni başkanı Amway Türkiye Genel Müdürü Tayfun Ergün oldu. Ergün, üç yıl boyunca başkanlık yapacak.
Doğrudan satış, 500 milyon doları aşan ciro ve 700 binden fazla serbest girişimciyle Türkiye’de hızlı büyüyen sektörlerin başında geliyor. Derneğe Amway, Avon, Dore, Herbalife, Nikken, Tupperware, Oriflame, LR Kozmetik ve NuSkin isimli şirketler üye.

Praktiker’de CEO’luğu Bülent Ayar üstlendi

Praktiker Türkiye’nin CEO’luğuna, danışmanlık görevinde dokuz yıllık deneyime sahip Bülent Ayar atandı. Bülent Ayar, Praktiker’deki görevinden önce Procter&Gamble’da Key Account Manager ve Roland Berger Strategy Consultants’da strateji, satış ve pazarlama danışmanlığı görevlerinde bulundu.
Şirketin uluslararası deneyimini yerel uzmanlığıyla birleştirerek Türkiye’nin en önemli tedarikçilerinden biri olmayı sürdürdüğünü söyleyen Ayar, pazardaki potansiyeli değerlendirmeyi hedeflediklerini belirtiyor.