Ekonomi Mücevherciler rekora koşuyor

Mücevherciler rekora koşuyor

19.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, 2019 yılının ilk iki ayında 525 milyon dolar ihracata imza attıklarını, yılın tamamında ise ihracatta rekor kırmayı hedeflediklerini belirtti.

Mücevherciler rekora koşuyor

Kamar, mücevher ihracatı için 1250 firma ve 1500 kişilik VIP Alım Heyeti’nin katılacağı dünyanın 4’üncü büyük mücevher fuarı olan İstanbul Mücevher Fuarı’nın yabancı yatırımcıların buluşma noktası olacağını dile getirdi.İhracatı artırmak için yasal düzenlemelerin hızlıca gerçekleştirilerek altınla ticaretin serbest bırakılması gerektiğinin altını çizen Kamar; güçlü ihracatın güçlü bir iç piyasadan geçtiğini, bunun için de sarrafiye hariç mücevher ürünlerine taksit uygulamasının geri gelmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Mücevher ihracatının, 2018 yılına oranla 2019’da çok iyi bir şekilde başladığını belirten Kamar, yıl sonunda hedefledikleri 6 milyar dolarlık ihracata ulaşmak için agresif ama planlı bir şekilde çalıştıkları dile getirdi. Kamar, şunları söyledi:
“Hong Kong, Las Vegas ve Vicenza’nın ardından dünyanın 4’üncü büyük mücevher fuarı olan İstanbul Mücevher Fuarı, bu yıl hem Türk hem de yabancı katılımı açısından rekor kıracak. Ülkemizi, mücevherde odak nokta haline getirme hedefimizi, gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 21 - 24 Mart tarihlerinde düzenlenecek fuara bu yıl 1250 firma katılırken 120 ülkeden yaklaşık 30 bin ziyaretçi bekleniyor. Böylelikle global arenada hedeflediğimiz pazar payına ulaşmak için bir adım daha atmış olacağız.”

Haberin Devamı

Taksit geri gelsin

Güçlü ihracatın, güçlü iç piyasadan geçtiğini vurgulayan Kamar, “Bugün için iç piyasanın en büyük beklentisi sarrafiye hariç mücevher ürünlerine taksit uygulamasının geri gelmesidir” diye konuştu.

Yazarlar