Ekonomi Nakdi Ücret Desteği uzatıldı mı, ne zaman bitecek? Nakdi Ücret Desteği nedir, ne kadar?

Nakdi Ücret Desteği uzatıldı mı, ne zaman bitecek? Nakdi Ücret Desteği nedir, ne kadar?

29.04.2021 - 19:39 | Son Güncellenme:

Nakdi ücret desteği hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar arayışa geçti. Koronavirüs salgını döneminde iş yeri olumsuz etkilenen çalışanlara verilen destek olan Nakdi ücret desteği nedir, ne kadar? Nakdi Ücret Desteği uzayacak mı, ne zaman bitecek? İşte konuya ilişkin detayları öğrenmek isteyenlere soru-cevap haberimizde...

Nakdi Ücret Desteği uzatıldı mı, ne zaman bitecek Nakdi Ücret Desteği nedir, ne kadar

Nakdi ücret desteğinden yararlanan veya yararlanacak olan vatandaşlar merakla arayışa geçti. Nakdi ücret desteğinin ne kadar verileceğini öğrenmek isteyenler desteğin miktarını sorgularken, nakdi ücret desteğinin süresini bilmek isteyenler de oluyor. Peki nakdi ücret desteğinin süresi uzayacak mı, ne zaman bitecek?

Haberin Devamı

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR?

Nakdi ücret desteği bin 500 lira.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ KİMLERE VERİLİYOR?

Hükümet milyonlarca kişinin istihdam edildiği yiyecek, içecek sektöründe faaliyet gösteren işyerlerine nefes aldıracak bir uygulamayı daha devreye alıyor. Faaliyet gösteren işyerlerinde martta sigortalı çalışıp da işvereni tarafından ücretsiz izne ayrılanlara nakdi ücret desteği verilecek.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ 2021 NE ZAMAN BİTİYOR?

Nakdi ücret desteğinin süresi Mart ayından sonra iki ay daha uzatıldığı bildirilmişti. Böylelikle nakdi ücret desteği 2021 Mayıs ayında sona ereceği ön görülüyor.

Turizmcilere nakdi ücret desteğinin bayram sonuna kadar devam edeceğini anımsatan Erdem, "30 Haziran'a kadar Cumhurbaşkanımızın uzatma yetkisi var. Ayrıca çalışıyorlarsa normalleşme desteğimiz var. İşçi-işveren sigorta primini buradan karşılıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Nisan günü yaptığı açıklamasında nakdi ücretin uzatıldığına da yer verdi. Buna göre; ''İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen 1000 liralık nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak yeniden başlatıyoruz.'' dedi.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?

Koronavirüs (Covid-19) salgınının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması amacıyla, 4447 sayılı Kanunun geçici 24 üncü maddesi kapsamındaki kişilere ücretsiz izne çıkarıldıkları veya işsiz kaldıkları dönem için İşsizlik Sigortası Fonundan ve İŞKUR tarafından yapılan ödemedir.

Bununla birlikte, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun geçici 27 ve 28 inci maddelerinde esasları belirlenen iki ayrı nakdi ücret desteği daha uygulamaya alınmıştır. Bu kapsamda; 1/1/2019-17/4/2020 aralığında 4857 sayılı Kanunun 25/(II) numaralı bendinde belirtilen sebepler dışında hizmet akdi sona erenler ile özel sektör işyerlerinde 2019/Ocak ila 2020/Nisan dönemlerinde en az çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilenlerden 1/12/2020 tarihinden itibaren işe başlatılıp ücretsiz izne ayrılanlara 2020 yılı Nisan ayında uygulamaya başlanılan nakdi ücret desteği uygulaması ile benzer esaslar çerçevesinde nakdi ücret desteği ödenmektedir.