Ekonomi Necip Fazıl Kısakürek'ın şiiriyle veda edildi

Necip Fazıl Kısakürek'ın şiiriyle veda edildi

24.01.2016 - 15:29 | Son Güncellenme:

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden iş adamı Mustafa Koç, Zincirlikuyu Mezarlığında yer alan aile kabristanında toprağa verildi.

Necip Fazıl Kısakürekın şiiriyle veda edildi

Dünkü cenaze programında Mustafa Koç için, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisinde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Mustafa Koç'u son yolculuğuna uğurlayan binlerce insanın katıldığı cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığına hareket edildi. Koç ailesi ve sevenlerinin eşlik ettiği konvoyla kabristana getirilen Mustafa Koç'un naaşı, dedesi merhum Vehbi Koç'un mezarının yanına defnedildi. Koç, dualarla toprağa verilirken aile üyeleri ve ailenin yakınları kabristanın içerisindeki boşluklarda Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi. Avrupa yakasında zaman zaman süren kar yağışı ve soğuk havaya rağmen Koç'un defin törenine yoğun katılım oldu. Aile kabristanının çevresinde erken saatlerden itibaren bir araya gelen kalabalık, kabristanın önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Haberin Devamı

YÜZLERCE KİŞİ DUA ETTİ

Koç’un cenaze namazına katılamayan yüzlerce kişi de mezarlığa geldi. Kalabalık nedeniyle Koç’un tabutu güçlükle mezarına ulaştırıldı. Dualar eşleğinde toprağa verilen Koç için mezar çevresinde toplanan yüzlerce kişi dua etti. Koç ailesi ve yakınları mezarlıktan ayrıldıktan sonra vatandaşlar mezar başında dua etmek için sıraya girdi. Törene, Koç ailesinin yanı sıra iş, siyaset, sanat dünyasından çok sayıda kişiyle vatandaşlar katıldı. Kalabalık nedeniyle cenazeye gelen vatandaşlar mezarlığa ulaşamadı. Koç ailesinin kabristanı etrafında toplanan kalabalık Mustafa Koç’un mezarı başında dua etmek için saatlerce bekledi. Sıraya girdikten sonra mezara ulaşanlar Mustafa Koç’un ruhu için dua etti.

Haberin Devamı

Necip Fazıl Kısakürek'in şiiriyle veda edildi

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı defin töreninde kamu kolluk görevlileriyle, Koç Ailesinin personeli mesai yaptı. Görevli personele ikramların yapıldığı tören gözyaşı ve dualarla sona erdi. Kur'an-ı Kerim okuyarak Arapça ve Türkçe dualar eden görevli imam Fatih Savaş, dua sonunda merhum Necip Fazıl Kısakürek'in "Ölüm Güzel şey" isimli şiirinden alıntı yaptı.

Şiirin duada yer alan kısmı şöyle: "Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber... Hiç güzel olmasaydı ölür müydü peygamber?... Öleceğiz müjdeler olsun,müjdeler olsun ! Ölümü de öldüren Rabbe secdeler olsun! Kapı kapı, yolun son kapısı ölümse; Her kapıda ağlayıp o kapıda gülümse! O demdeki, perdeler kalkar, perdeler iner, Azraile hoş geldin, diyebilmekte hüner..."

ALİ KOÇ'UN ZOR ANLARI...

Mustafa Koç'a vedada kardeşi Ali Koç zor anlar yaşadı. Koç Holding'de düzenlenen törende Mustafa Koç'un tabutunu omuzladı. Cenaze Marmara Üniversitesi Tatbikat Camii'ne getirilirken yine tabutu omuzladı.

Necip Fazıl Kısakürekın şiiriyle veda edildi

Cenaze töreni sırasında Ali Koç ağabeyinin tabutuna dokundu, onu okşadı. Tabutun başından bir an bile ayrılamadı. Cenaze camiden ayrılırken tabutun sağ kısmında yine Ali Koç vardı. Arabaya kadar da kimseyle yerini değişmeyen Ali Koç, merdivenlerdeki kalabalığa rağmen ağebeyinin tabutunu bir an bile bırakmadı.

Haberin Devamı

Necip Fazıl Kısakürekın şiiriyle veda edildi

'Mustafa Koç seni unutmayacağız' yazılı atkıyı boynunda taşıyan Ömer Koç, metanetliydi. Ancak cenaze namazı sırasında hoca helallik istediği anda Ömer Koç'un gözünden yaş süzüldü...

Necip Fazıl Kısakürekın şiiriyle veda edildi

Necip Fazıl Kısakürekın şiiriyle veda edildi

Mustafa Koç'un annesi Çiğdem Simavi, eşi Caroline Koç, kızları Esra ve Aylin Koç'un oldukça bitkin oldukları görüldü

Necip Fazıl Kısakürekın şiiriyle veda edildi

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde kılınan cenaze namazına Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç (ortada) ile Mustafa Koç'un kardeşleri Ali Koç (solda ) ve Ömer Koç da (sağda) katıldı

Necip Fazıl Kısakürekın şiiriyle veda edildi

56 yaşında vefat eden Mustafa Vehbi Koç'un naaşı, dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedildi