Ekonomi Nestle 5. fabrikayı Karacabey’de açtı

Nestle 5. fabrikayı Karacabey’de açtı

05.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Nestle Health Science, Türkiye’nin ilk enteral beslenme ürünleri fabrikasını Bursa Karacabey’de açtı.

Nestle 5. fabrikayı Karacabey’de açtı

Normal yolla beslenemeyen hastalar için gıda üretecek olan fabrikanın açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu yaptı.

Nestle’nin Türkiye’deki beşinci fabrikası, sağlık endüstrisinde yerlileşme stratejisi kapsamında 433 milyon TL yatırımla hayata geçirildi. Nestle Türkiye CEO’su Leszek Wacirz, Nestle’nin, dünyanın 186 farklı ülkesinde 150 yılı aşkın süredir, Türkiye’de ise 116 yıldır faaliyet gösterdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Ortak değer yaratma anlayışıyla bireyler ve ailelere, topluluklara ve gezegene fayda sağlayacak çalışmalara öncelik veriyoruz. Son yıllarda Ar - Ge gücünü Türkiye’de yerli üretim yapmaya yönlendirdik ve uzun dönemli iş stratejilerinde yerlileşmeye odaklandık. Global birikim ve bilimsel araştırma gücümüzü Türkiye’ye taşıyacak adımlarla, yerel hammadde kullanarak üretim yapabileceğimiz yatırımlara öncelik veriyoruz. Bu kapsamda, Türkiye’nin ilk enteral beslenme fabrikasını açmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz.”

KAPASİTESİ 9 BİN TON

Haberin Devamı

Nestle Health Science Türkiye Genel Müdürü Hanzade Yaz, “Fabrikamızın yıllık üretim kapasitesi 9 bin ton” dedi.