Ekonomi Ocak coşkusu

Ocak coşkusu

25.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

2016’da rekor kıran konut satışlarında 2017 hızlı başladı. Yılın ilk ayında ev satışları yüzde 13 artış göstererek, toplamda 95 bini aştı. Uygun faizli kredili satışlara ilgi artarak devam ediyor

Ocak coşkusu

2016 yılını yeni bir rekorla kapatan konut satışları 2017 yılına da hızlı başladı. TÜİK’e göre konut satışı Ocak’ta geçen yılagöre yüzde 12.8 artarak 95 bin 389 oldu. Artışta uygun ödeme koşulları ile düşen konut kredisi faiz oranları etkili oldu. Emlak Konut öncülüğünde başlatılan kampanyaların şubat ayında da ivmeyi yukarı çekmesi bekleniyor.

Düşen faizin etkisiyle kredili satışların payı yükseldi. Ocak’ta ipotekli konut satışları yüzde 35.4 artışla 36 bine çıktı. Toplamdaki payı yüzde 37.7 oldu. Yabancıya satışta (1.386 adet), gerilemenin hızı düştü. En çok evi Irak vatandaşları aldı.

Haberin Devamı

Şubat rakamı heyecanı var

Konut satışlarını değerlendiren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Ağustos 2016’da ekonomiyi canlandırmak için Emlak Konut’un öncülüğünde GYODER’inde desteğiyle birçok firmanın katıldığı konut seferberliğinin yılın rekor satışla kapatılmasında önemine işaret etti. Elmas, “Şimdi Emlak Konut GYO öncülüğünde Konutder ve GYODER desteğiyle 240 aya kadar uzayan vadeler konutu daha ulaşılabilir hale getirdi. Şubat ayında başlayan bu kampanyanın da Şubat ve Mart ayı satışları üzerindeki olumlu etkilerini önümüzdeki aylarda göreceğiz” diye konuştu.

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, yılın başından itibaren konut sektöründe önemli kararlar alınarak, adımlar atıldığını hatırlatırken, “2017’ye sektör olarak hızlı bir giriş yaptık. Hükümetimizin inşaat sektörünün önünü açan ve satışları hızlandıracak kararlar alması, sektör temsilcilerinin kampanya oluşturmasıyla satışlarda artış yaşandı ve yaşanmaya devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Ocak coşkusu