Ekonomi ODE Yalıtım’dan güneşe yatırım

ODE Yalıtım’dan güneşe yatırım

07.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ODE Yalıtım, Eskişehir’deki 20 bin metrekarelik üretim tesisinin çatısının tamamını kaplayacak şekilde güneş paneli kuruyor.

ODE Yalıtım’dan güneşe yatırım

5.300 panelin yerleştirileceği, 2.400 kWp kurulu güce sahip sistem, tesisin enerji ihtiyacının yüzde 60’ını karşılayacak. ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 2022 Mart’ında devreye alınacak sistem ile şirketin çevreye duyarlı üretim misyonu doğrultusunda önemi bir adım daha attıklarını ve yenilenebilir enerji yatırımlarının devam edeceğini söyledi. Üretim tesisinin çatısına 5 bin 300 panelin yerleştirileceğini belirten Orhan Turan şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Son dönemde etkilerini çok daha fazla hissetmeye başladığımız iklim krizi kaynaklı doğal afetlerin en büyük nedeni insan kaynaklı emisyonlar. Bu süreçte hepimize önemli görevler düşüyor. Biz de ODE Yalıtım olarak çevreye duyarlı üretim misyonumuzu bir adım daha ileri taşıyor ve Eskişehir’deki tesisimizin elektrik ihtiyacının yüzde 60’ını güneşten karşılamak üzere önemli bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Bu yatırım bizim için bir başlangıç. Hedefimiz üretim tesislerimizdeki enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayıncaya dek bu alandaki yatırımlarımıza devam etmek.”