Ekonomi ‘Ödemeler bankadan yapılsın’

‘Ödemeler bankadan yapılsın’

28.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi yazarı avukat Prof. Dr. Erol Ulusoy, avukatların düşük vergi ödediğine dair inanışı doğru bulmadığını söyledi. Ticari davalarda makbuzsuz vekalet ücretinin tahsil edilmesinin neredeyse imkânsız olduğunu belirten Ulusoy, “Vekalet ödeyen müvekkil ödediği ücreti belirtmek istemiyorsa ya da makbuz kesilmesini arzu etmiyorsa karşımıza çıkabiliyor. Ama genellikle makbuz kesiliyor” dedi.

‘Ödemeler bankadan yapılsın’

Ulusoy, avukatların düşük vergi ödediğine dair inanışın önüne vekalet ücretlerinin banka üzerinden alınmasıyla geçilebileceğini söyledi. Ödeme yapılırken hangi dava dosyası olduğu ve mahkeme masraflarının da belirtilebileceğini kaydeden Ulusoy, “Örneğin, 50 bin lira ve üzeri gibi yüksek rakamlar banka üzerinden ödenebilir. Türkiye’de bütün serbest mesleklerde geçerli kural var. Bu da, ‘Kim ne kadar kazanıyorsa, o kadar öder’” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yeni büro açan avukatlardan birkaç yıl belirli limitte vergi alınabileceğini söyleyen Ulusoy, şöyle devam etti:

“Büro açan avukatlar yanında sekreter de istihdam ediyor. Vergi konusunda birkaç yıl kolaylık sağlanırsa bürolarını kapatmak zorunda kalmazlar, hem de istihdam sağlarlar.”

Dişçilerden destek

İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Turhan Atalay ise vergi konusundaki uygulamaları desteklediklerini ve devletin bu konuda sıkı denetim yapması gerektiğini belirtti. Son dönemde çok fazla diş hastanesi açıldığını söyleyen Atalay, hastanelerin açıldığı semtlerde muayenehanesi bulunan diş hekimlerinin de hastalarını kaybetmeye başladığını ifade etti.