Ekonomi Öğrenciye mobil takip

Öğrenciye mobil takip

01.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Öğrenci ve servislere yönelik mobil uygulama ve çözümler velilerin imdadına yetişiyor. Anında takip, varış ve çıkışta kısa mesaj bildirimi, sesli arama, kamerayla izleme gibi özelliklerle çocuğunuzu her an takip etmenizi sağlıyorlar

Öğrenciye mobil  takip

Okulların açılmasıyla beraber gözler eğitime çevrildi. Okul servislerinde unutulan öğrenci vakaları herkesi üzerken bu alanda geliştirilen teknolojileri de öne çıkarıyor. Veliler, okul yönetimleri ve servis firmaları, takip uygulama ve yazılımlarıyla yakından ilgileniyor.

Haberin Devamı

Pek çok teknoloji firması da bu alanda uygulama, çözüm ve yazılım geliştirme peşinde. Yıllardır var olan uygulamalara yenileri ekleniyor. ‘Çocuğum nerede kaldı, servis şoförü hız yapıyor mu’ şeklindeki soruları ortadan kaldırmayı hedefleyen bu aplikasyonlar, ebeveynlere biraz olsun nefes aldırıyor. Servis ve öğrenci takip çözümlerine göz attık.

Öğrenciye mobil  takip

Velilere bildirim gidiyor

Mobil Öğrenci: Öğrenci ve Servis Takip MOBSİS de yerli uygulamalardan. Uygulamayı indirdikten iki saat sonra ücretsiz olarak kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Öğrenci ve servis takip sistemi. Uygulamanın hem öğretmen hem veli hem de servis sürücüsünde olması gerekiyor. Öğrenci, veli, öğretmen ve servis ilişkisini daha sağlıklı hale getirmeyi hedefliyor. Bu uygulamayla veliler çocuklarının servis takibini yapabiliyor, okula vardığını görebiliyor, öğretmenden gelen bildirimleri alıp gerektiğinde bildirim gönderebiliyor. Öğretmenler, albüm ve etkinlik resimleri ekleyip bildirim gönderebiliyor. Öğrencinin gelip gelmediğini sisteme girerek veliye öğrencinin ulaşıp ulaşmadığı bildirebiliyor. Servisler programı açarak yer bildiriminde bulunup bunu velilere iletebiliyor.

Haberin Devamı

Kamerayla izleme

Serviscell: Akıllı okul servisi yönetimi sistemi; veli, öğrenci, okul, servis firması ve sürücülerin yaşadığı sorunlara çözüm getirmeyi hedefliyor. Bu uygulamayı yükleyen veliler, kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaparak okul servisinden ihtiyacı olan anlık bilgileri alabiliyor. Harita üzerinden servis güzergahını takip edip, servisteki kamera sistemiyle çevrimiçi çocuklarını izleyebiliyor. Velileri belirsiz servis noktalarından, öğrencileri ise servis kaçırma ve soğuk havada bekleme derdinden kurtarıyor. Sesli arama özelliğiyle de okul servis aracının sabah ve akşam gelişleri sesli aramayla velilere bildiriliyor. Servis aracı okula vardığında ve okuldan çıkış yaptığında velilere kısa mesaj da gidiyor.

Öğrenciye mobil  takip

Varış zamanını gösteriyor

Arvento Kids: Arvento Kids sadece İstanbul’da 20 bin servis aracında kullanılıyor. Sistem sayesinde veliler çocuklarının okula ve eve varış zamanlarını görebiliyor, servis aracının hız ihlali yapıp yapmadığını mobil cihazından tek bir tıkla kontrol edebiliyor.

Haberin Devamı

Servisler için geliştirilen bu sistemle veliler çocuklarının okula ve eve varış zamanlarını, servis aracının hız ihlali yapıp yapmadığını görebiliyor.

Servis aracı eve yaklaştığında velinin cep telefonuna SMS gönderebilen sistem sayesinde araç ve velinin kapı önü bekleyişleri sona eriyor. Okul yönetimleri de bu uygulamadan yararlanabiliyor. Servis araçlarının zamanında okulda olmasıyla eğitim ve öğretim saatlerinde aksama yaşanmıyor.

Unutulma derdi artık son bulsun

Trio Mobil: Trio Mobil, okul servis araçları için özel olarak hazırlanan yazılımla çalışan yeni bir ürün geliştirdi. Trio Mobil’in geliştirdiği bu sistemle, okul servislerinde çocukların unutulmasının önüne geçiliyor.

Bu sistem, okul servisinin içinde belli noktalara yerleştirilen sensörlerle çalışıyor. Servis şoförü tüm öğrenciler indikten sonra aracın içine yerleştirilen bu dijital kontrol noktalarına kartını okutuyor.

Haberin Devamı

Servis aracının içini tamamıyla kontrol etmek zorunda kalıyor. Ancak kontrolü bitirdikten sonra kontağı kapatıp, aracı terk edebiliyor. Bu araç takip sistemi, aracın hızı, rotası ve günlük kilometre bilgisini de anlık olarak raporluyor. Gerekli kişilere bu konuda SMS gönderiyor.

YENİ UYGULAMA

Famelog’la ünlüler fanlarıyla buluşuyor

Ünlüler ve takipçilerinin sosyal medyadaki yeni buluşma platformu Famelog yayına girdi.

Famelog, iOS ve Android üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Famelog, inekle.com ve inzva projelerini başlatan Tarık Yıldırım tarafından kuruldu

Famelog’un tasarımdan itibaren her aşamasında bulunan ve projeyi hayata geçiren Şule Bilgi, Famelog’un kısa sürede sosyal medya ağlarının arasından sıyrılarak kendisine özel bir yer edineceğine inandıklarını söyledi.

Öğrenciye mobil  takip

YENİ OYUN

FIFA 18 yenilikle geldi

Futbol severlerin heyecanla beklediği FIFA 18’in Türkiye lansmanı yapıldı. Electronic Arts Ürün Sorumlusu Emre Özbilen, “Cristiano Ronaldo’nun FIFA 18 futbol elçisi olmasıyla oyun mekaniklerine getirilen birçok yenilik, FIFA 18’in gerçeğe en yakın futbol oyunu olmasını sağladı. Türkiye Süper Ligi tüm 18 takımı ile FIFA serisinde olmaya devam edecek” dedi. FIFA 18 yeniliklerle de geldi. Oyuncu kontrolu, takım tarzları ve pozisyon alma, büyüleyici atmosfer bunlar arasında.