Ekonomi OMV Türkiye CEO’su Gülsüm Azeri oldu

OMV Türkiye CEO’su Gülsüm Azeri oldu

26.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Petrol Ofisi’ni de bünyesinde bulunduran OMV Türkiye’nin CEO’luğuna Gülsüm Azeri getirildi. İş yaşamının önemli bölümü Şişecam’da geçen Azeri, yeni görevini çoğu yurtdışında geçecek 1 aylık ‘oryantasyon’ programı sonrası devralacak

OMV Türkiye CEO’su Gülsüm Azeri oldu

Petrol Ofisi’nin sahibi Avusturyalı petrol ve doğalgaz şirketi OMV’nin Türkiye CEO’su Gülsüm Azeri oldu. OMV CEO’su Gerhard Roiss, Azeri’nin 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere OMV’nin Petrol Ofisi de dahil Türkiye’deki tüm faaliyetlerinin yeni CEO’su olarak atandığını bildirdi.
Azeri’nin şirkete katılmasından duyduğu memnuniyeti belirten Roiss, “Bu pozisyona getirdiği zengin deneyim ile İcra Kurulu’nun donanımına katkı sağlayacak. OMV’nin Türkiye stratejisinin gözden geçirilip geliştirilmesi yolunda Gülsüm Hanım’ın değerli katkılarını bekliyoruz” dedi.
Azeri de konuya ilişkin değerlendirmesinde, yeni görevin heyecanını yaşadığını belirterek, “Geçmişimin ve deneyimlerimin bu pozisyon ile çok uyumlu olduğunu düşünüyorum” dedi.

THY’nin yönetiminde
Milliyet’in sorularını da yanıtlayan Azeri, OMV’de ilk hedefinin şirketi tanımaya çalışmak olacağını belirterek şunları söyledi:
“OMV’deki görevim 1 Haziran’da başlıyor. 1 Temmuz’da ise görevi devralacağım. O arada OMV’yi tanımaya yönelik ağırlıklı yurtdışı oryantasyon programım var. Öncelikle şirketi tanımaya ve tam olarak anlamaya çalışacağım.”
Kariyerinin önemli bir bölümünde Şişecam üst yönetiminde görev alan Azeri, Türk Hava Yolları’nın (THY) son olağan genel kurulunda yönetim kurulu üyeliğine getirilmişti.
Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Master mezunu olan Azeri, Almanca ve İngilizce biliyor. Bu arada 2007’den bu yana Petrol Ofisi CEO’su olarak görev yapan Melih Türker’in geçiş dönemini takiben şirketten ayrılacağı bildirildi.

Holding şirketi kuruluyor
Şirketten yapılan açıklamada, OMV’nin Türkiye’deki enerji üretimi, enerji ve gaz satışı ile lojistik faaliyetlerinin henüz kurulma aşamasında olan ‘Türk Gaz ve Enerji Holding’ şirketi çatısı altında toplanmasına karar verildiği, Petrol Ofisi’nin, başta rafineri çıkışlı petrol ürünleri pazarlama ve toptan satış olmak üzere, ana faaliyet konularına yoğunlaşmaya devam edeceği bildirildi.

Haberin Devamı

En tepedeki Türk kadınları
Türk kadın yöneticilerin başında olduğu dev şirketlerin sayısı hızla artıyor. Danışmanlık şirketi Grant Thornton’un kısa süre önce yayımladığı ‘Kadın Yönetici’ araştırmasına göre Türkiye, yüzde 25 kadın yönetici oranıyla yüzde 20’lik dünya ortalamasının üzerinde. Türk kadınlarının yönetimindeki bazı büyük şirketler şöyle:
“Vodafone Türkiye (CEO Serpil Timuray), Coca - Cola (Türkiye Başkanı Galya Molinas), Pepsi (Asya Pasifik Başkanı Ümran Beba), Nokia Türkiye (Genel Müdür Çiçek Uyansoy İcan), Mastercard (G. Avrupa Genel Müdürü Özlem İmece), Visa Europe (Bölge Genel Müdürü Berna Ülman), Intel (Ortadoğu, Türkiye, Afrika Direktörü Ayşegül İldeniz), Boyner Büyük Mağazacılık (Genel Müdür Aslı Karadeniz), YKM (Genel Müdür Jaklin Güner), Citibank Türkiye (Genel Müdür Serra Akçaoğlu), Şekerbank (Genel Müdür Meriç Uluşahin), Tekstilbank (Genel Müdür Çim Güzelaydınlı).”

Yazarlar