Ekonomi Önyargılara ilk şut kızlardan

Önyargılara ilk şut kızlardan

29.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Adidas, “Kızlar Sahada” platformuyla bir araya gelerek kadın futbolunun daha da yaygınlaştırılması, kız çocuklarının hayallerini gerçekleştirebilmesi için güçlerini birleştirdi. adidas ve Kızlar Sahada’nın hayata geçirdiği “İlk Topum” projesi ile futbola gönül veren kız çocuklarına bin futbol topu hediye ediliyor.

Önyargılara ilk şut kızlardan

 

Projenin başlangıcı, Beşiktaş İsmet İnönü Spor Tesisi’nde düzenlenen ve aileleriyle birlikte 50 kız çocuğunun katıldığı etkinlikle gerçekleşti. Moderatörlüğünü spor spikeri Sinem Ökten’in yaptığı etkinlikte projenin detaylarını adidas Türkiye Kıdemli Pazarlama Direktörü Onur Demircan ve Kızlar Sahada Kurucu Ortakları Kiraz Öcal ve Melis Abacıoğlu aktardı. Çeşitli aktivitelerin de dahil edildiği buluşmada önyargılardan ve kızların futbol oynayamayacağına dair klişe sözlerden oluşan sembolik duvar yıkılırken kız çocukları Beşiktaş Jimnastik Kulübü Futbol A Takımı oyuncusu Josef de Souza, Beşiktaş Vodafone Kadın futbol takımından Sevgi Çınar, İrem Eren ve Melike Öztürk ile aynı sahada oynama fırsatı buldular. Maç sonunda madalyalar ile beraber katılan kız çocuklarına aşkla bağlı oldukları futbola adım atmalarında bir köprü olacak ilk topları hediye edildi.

Haberin Devamı

“Sporun hayatları değiştirebilme gücüne inanan bir marka olarak böylesine anlamlı bir projede sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz” diyen adidas Türkiye Kıdemli Pazarlama Direktörü Onur Demircan, sözlerine şöyle devam etti:

‘Olmaz’lara başkaldırı

“Biliyoruz ki futbola gönül vermiş kız çocuklarımız var, onları görüyoruz, onları duyuyoruz ve artık onlarla bir aradayız. Impossible Is Nothing lansman sürecimizde hem dünyadan hem de Türkiye’den, bizi temsil eden birçok başarılı kadın sporcu ile çalışma, yan yana yürüme fırsatımız oldu. Onların hayatlarını, karşılaştıkları engelleri, bu engelleri aşma yolunda düşünme şekillerini onlardan dinledik. Maalesef en sık karşılaştığımız sorunların başında da toplumsal cinsiyet eşitsizliği geliyor. Çok sevdiğimiz spor dallarından futbol ise, bu eşitsizliğin en çok görüldüğü spor dalı. Hayat önümüze her zaman sınırlar, imkansızlıklar sunuyor gibi gözükse de çevremizde tüm ‘yapamazsın’lara, ‘olmaz’lara bir başkaldırı niteliğinde yaşayan çok kıymetli insanlar var! Onlardan aldığımız ilhamla bugün ‘İlk Topum’ projemizi hayata geçirebiliyoruz ve hep birlikte diyoruz ki ‘Gelin önyargılara ilk şutu birlikte atalım!’”

Haberin Devamı

AÇEV’de görev değişimi

Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) kurucusu Ayşen Özyeğin, yönetim kurulu başkanlığı görevini Ayşecan Özyeğin Oktay’a devretti. Ayşecan Özyeğin Oktay, dört yıllık yönetim kurulu üyeliğinin ardından Kasım 2021 itibarıyla AÇEV’de yönetim kurulu başkanı oldu. Her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması için çalışan AÇEV’in 28’inci yaşını doldurduğunu vurgulayan Ayşen Özyeğin, “İlk günden bu yana AÇEV’de hep ‘Bilimi toplumla buluşturma’ ilkesini savundum. Kuruluşundan bu yana topluma hizmet yolunda en anlamlı girişimim olan AÇEV misyonunun, bundan sonra kızım Ayşecan Özyeğin Oktay’ın önderliğinde sürdürüleceğine ve daha ileri taşınacağına eminim” dedi.

Önyargılara ilk şut kızlardan

Kuruluşundan bu yana AÇEV’in çalışmalarının içinde olduğunu belirten Oktay ise “Neredeyse AÇEV’le birlikte büyüdüm diyebilirim. Bu süreçte sahada katılımcılarımızdan ve tüm paydaşlarımızdan öğrendiklerimin, hem sosyal sorumluluk anlayışımda hem de kendi ebeveynlik deneyimimde büyük faydasını gördüm. AÇEV’in yönetim kurulu başkanlığını üstlenmekten büyük gurur duyuyorum ve birlikte yaratacağımız yenilikler için heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.  AÇEV Yönetim Kurulu başkanlığının yanı sıra Fiba Grubu Başkan Yardımcılığı ve İcra Kurulu üyeliği görevini yürüten Ayşecan Özyeğin Oktay’ın, ayrıca Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Mütevelli Heyeti, Ashoka Sosyal Girişimcilik Destekçi Ağı, Doğal Hayatı Koruma Derneği Mütevelli Heyeti, Esas Sosyal Danışma Kurulu ve TÜSİAD Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası üyeliği bulunuyor.

Haberin Devamı

Prof. Çelik’e İtalya Liyakat Nişanı

Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Betül Çelik’e İtalya’nın şövalyelik derecesindeki en yüksek düzey devlet madalyası olan Liyakat Nişanı takdim edildi. Prof. Çelik, İtalyan Büyükelçiliği tarafından aday gösterilen ve İtalyan Cumhurbaşkanı tarafından verilen “Order of the Star of Italy (Ordine della Stella d’Italia)” ödülünü “Official (Ufficiale)” rütbesi ile aldı. Türkiye’deki İtalya Büyükelçisi’nin İstanbul’daki rezidansı Venedik Sarayı’nda (Palazzo di Venezia) gerçekleşen törende Ayşe Betük Çelik’e ödülü İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani tarafından verildi. 2002 yılından beri Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi olan Çelik, çatışma çözümü alanlarında akademik çalışmalar yapmasının yanı sıra, birçok sivil toplum kuruluşunda barış ve toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları yürütüyor.  İtalya Liyakat Nişanı ödülü, Çelik’in yaptığı akademik çalışmalarla Akdeniz bölgesinde kadınların barış sürecine katılımını güçlendirmek adına önemli bir referans kaynağı olması, toplumsal cinsiyet eşitliği konularındaki akademik çalışmaları, İtalya Dışişleri’nin liderliğinde kurulan Akdeniz Kadın Arabulucular Ağı’nın Türkiye’de kurulması ve bu ağdaki çalışmaları gerekçe gösterilerek verildi.

Haberin Devamı

Önyargılara ilk şut kızlardan

Haberin Devamı

Çalışmalarının ödüle layık görülmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Ayşe Betül Çelik, “Dünyada toplumsal cinsiyet ve barış çalışmalarının giderek önem kaybettiği zamanlarda bu alanlardaki akademik ve sivil toplum çalışmalarımın uluslararası bir ödüle layık görülmesi çok sevindirici ve onurlandırıcı” dedi.

Yazarlar