Ekonomi Opera, Tiyatro ve Sinemalara Mescit geliyor

Opera, Tiyatro ve Sinemalara Mescit geliyor

08.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve opera, tiyatro, sinema, kütüphane, gazino, düğün salonu gibi yerlere de mescit zorunluluğu getiren yasa tasarısına tepki geldi.

Opera, Tiyatro ve Sinemalara Mescit geliyor

Site büyüklüğündeki konut alanlarında da mescit mecburiyeti getiren tasarıda, otopark zorunluluğundan ise bahsedilmedi.
Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği tasarıya imar planı uygulamaları, Anayasa’ya aykırılık, kamulaştırma ve yeşil alanların korunması açısından karşı çıkarken, Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Vakfı Genel Başkanı (TOBAV) Tamer Levent de, “Dünyada hiçbir tiyatro salonunun içinde dua yeri yok. İnsanlar tiyatroya, sadece tiyatro izlemeye gelir” dedi.

Haberin Devamı


Diyanet görüşü alınacak
Tasarı ile imar planlarında yer alan, meydan, yol, park, yeşil alan, otopark, garaj gibi alanlar da belediyelere devredilebilecek. Milli Savunma Bakanlığı’nın görüşü alınarak askeri yasak bölgeler de kapsamda bulunuyor. Site büyüklüğündeki konut alanları ile AVM’lerde de kreş ve mescit olacak. Tasarı ile bu gibi yerlerde ibadet yeri için Diyanet İşleri Başkanlığının görüşü alınacak.
İmar yasasına bu konuda, şu hüküm ekleniyor:

“Bağımsız bölüm sayısı 100’den fazla olan konut alanlarında, umumi ve resmi binalar, alışveriş merkezi, işhanı, büro, yönetim binası gibi ticaret veya hizmet yapılarında, düğün salonu gibi eğlence yapılarında, sinema, tiyatro, müze, kütüphane ve kongre merkezi, yurt binaları, spor tesisleri gibi sosyal ve kültürel yapı ve tesislerde, eğitim yapılarında, hastane ve benzeri sağlık tesislerinde, havaalanı, liman, terminal, tren garı, metro istasyonu gibi ulaşım yapı ve tesislerinde, otel ve benzeri turizm tesislerinde çalışanların veya müşterilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla mescit, bebek emzirme yeri, çocuk bakım ve oyun alanı için yeterli mekân ayrılır. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, ilgili kamu kurumları ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görüşleri alınarak bakanlıkça hazırlanacak yönetmelikle belirlenir."

Haberin Devamı

Kartal’dakİ kuleden sonra Beykoz’da konak yapıyor

Havacılık sektöründen sonra gayrimenkule adım atan EA İnşaat, Kartal Kule’nin ardından 110 milyon dolara Beykoz’da konak yapıyor. Afrika’dan özel ağaçların getirileceği projede fiyatlar 3.5 milyon dolara kadar çıkıyor

Sivil havacılık sektöründe Eclipse Havacılık şirketinin Türk ortağı olan EA Group, geçtiğimiz yıl Kartal Kule projesiyle adım attığı gayrimenkul sektöründeki yeni projesini 110 milyon dolarlık yatırımla Beykoz’da hayata geçiriyor. Beykoz Otağıtepe’de Beykonak Evleri projesine başlayan firma burada 6 blokta 54 konak yapıyor.


EA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ekim Alptekin, Kartal’daki kulenin ardından bu kez şehrin merkezinde az katlı projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, 14 dönüm arsada yapılan projenin ormanın içinde deniz manzarası sunduğunu söyledi. Projenin lokasyonu itibariyle Maslak ve Levent’e çok yakında olduğunu vurgulayan Alptekin, “Projeyi 1 yıllık bir çalışmanın ardından gerçekleştiriyoruz. Bölgede araştırma yaptık ve projeyi tüketicilerin isteklerine göre şekillendirdik” dedi.

Haberin Devamı


Ekim Alptekin ön satışları başlayan ve 6 konak ve 54 bağımsız bölümden oluşan Beykonak Evleri’nin kendi arsaları üzerinde inşa edileceğini vurguladı. Alptekin; daire alternatifleri arasında 167 metrekareden 458 metrekareye kadar 2+1’den 5+1’e farklı bahçe dubleksi, çatı dubleksi, ara kat dubleksi ve daire alternatifleri bulunduğunu belirterek, ön satış döneminde metrekaresi 4 bin 500 dolar olan daire fiyatlarının 950 bin dolardan başladığını ve 3.5 milyon dolara kadar çıktığını söyledi.


Ses geçirmeyen duvarlar

EA İnşaat Genel Müdürü Hakan Gümüş de, projede ön satışta yoğun ilgi aldıklarını belirterek, “1 haftadır ön talep topluyoruz ve 20 daireye talep geldi” dedi. Projenin mimar Ömer Çamoğlu tarafından çizildiğini ve 24 ayda teslim edileceğini ifade eden Gümüş, “Projede 20 ayrı danışmanla çalışıyoruz. 60 desibele kadar duvarlar ses geçirmeyecek. Yangına dayanıklı malzemeler kullanıyoruz. Titanyum çatı yapıyoruz. Sitenin içinde de koşu parkuru ile evcil hayvan gezdirme alanlarını birbirinden ayırdık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kartal Kule’de yüzde 60’a ulaştı

Hakan Gümüş, EA İnşaat’ın ilk projesi Kartal Kule’yi 7-8ay önce satışa sunduklarını anlatarak, geçen sürede projenin yüzde 60’ını sattıklarını söyledi. İnşaatı hızla ilerleyen projenin Kartal’ın en nitelikli ofis projelerinden biri olacağını ifade eden Gümüş, yeni projeleriyle ilgili olarak da “Yine Kartal’da bir ofis projesi daha yapacağız. Bu kez İstanbul’un sembolü olacak, önünde turistlerin fotoğraf çektirdiği bir kule yapmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Ağaçlar Afrİka’dan gelecek

Projenin iki parselden oluştuğunu ve hiçbir ağacı konut yapmak için kesmediklerinin altını çizen Alptekin, “Projenin yanındaki spor sahası bizim arsamızın içinde kalıyordu. Ama biz bu futbol sahasına dokunmadık. Suni çim yaparak ve tribünleri yenileyerek orayı da spor yapılabilir hale getireceğiz. Bölgeye katkı sunuyoruz” diye konuştu. Alptekin, 14 dönüm arsada 8 blok yapabileceklerini söyleyerek, “Fakat yoğunluğu artırmamak, yeşil alanları azaltmamak adına sadece 6 blok yaptık. Blokların yüksekliği ise 12 metre” dedi. Alptekin, projede peyzaja da önem verdiklerinin altını çizerek, bunun için Afrika’dan 20-30 metre yüksekliğinde ağaçları getirerek projenin peyzajına yerleştireceklerini anlattı.

Haberin Devamı

Her daİreye 4 otopark

Beykonak Evleri’nde 6 bin metrekare kapalı sosyal donatı alanlarıyla, açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness, sauna, buhar odası ve hamamıyla stresten uzak bir yaşam sunuluyor. 15 m uzunluğundaki çıkmaz sokak olan Kehribar Çıkmazı ile ulaşılan proje bu sebeple, araç trafiği olmayan bir anlayışla tasarlandı. Her daireye 4 kapalı otoparkın düştüğü projede ayrıca 25 metrekarelik hizmetli odası da yer alıyor. Projede çocuklara yönelik olarak da çocuk kulübü, çocuk havuzu, oyun parkı, playstation odası, hobi odası yapılıyor.

Reklamda gÖrdüğü VIA/PORT Venezia’yı İncelemeye geldİ

Dünya Ekonomik Forumu için İstanbul’a gelen Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov, Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı’nın Gaziosmanpaşa’daki konut-avm-ofis projesi Via/Port Venezia’yı gezdi. Via/Port Venezia satış ofisini ziyaret eden ve projeyle ilgili detaylı bilgi alan Ömürbek Babanov, projenin Venedik konseptinden çok etkilendiğini belirterek, “Kendi ülkemizde de bu tür projeler olsun istiyoruz” dedi.


Via/Port Venezia’yı reklamlarda görüp merak eden Ömürbek Babanov İstanbul ziyaretinin bir saatini projeyi incelemeye ayırdı.
Ziyarette, Via/Port Venezia Satış ve Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu ve ekibi tarafından Ömürbek Babanov ve beraberindeki heyet için özel bir sunum gerçekleştirildi. Cenk Hayırlıoğlu’nu dikkatle dinleyen ve maket üzerinde projeyi inceleyen Babanov, özellikle teknik detaylar ve projede kullanılan yeni teknolojiler konusunda sorular yöneltti.


Projedeki Venedik konseptinden çok etkilendiğini belirten Babanov, kendi ülkelerinde de bu tür konsept projeler hayata geçirmek istediklerini, bu nedenle incelemelerde bulunduklarını, ön araştırmalar yaptıklarını kaydetti.


Gondol gezintisi

Gaziosmanpaşa ilçesi sınırları içinde, TEM Otoyolu üzerinde bulunan Via/Port Venezia, 82 bin metrekarelik arazi üzerine kuruluyor. Mimari konseptini Venedik’ten alan proje, 2 bin 400 özellikli konutun bulunduğu 5 kule, 200 mağazalı açık hava alışveriş merkezi ve 50 bin metrekarelik alana sahip modern ofis etaplarından oluşuyor. Mimari konsepti Dome Mimarlık tarafından tasarlanan projede tıpkı Venedik’te olduğu gibi yürüyüş yolları, su kanalları, büyük meydanlar inşa ediliyor.


Genişliği 12 m olan su kanallarında gondollarla gezintilerin yapılabileceği, meydanlarında Venedik karnavallarının düzenleneceği projenin sosyal donatıları arasında açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness salonu, buhar odası, sauna, oyun sahaları, çocuk parkları yer alıyor.

Londra’nın en yüksek kulesİndekİ 10 daİre Türkİye’de satışa çıktı

St. Geroge PLC tarafından inşa edilen ve Londra'nın en yüksek projesi olma özelliğini taşıyan The Tower projesindeki daireler, Turkey Sotheby's tarafından satışa sunuldu.


The Tower'ın tanıtımı için düzenlenen toplantıya St. George PLC Genel Müdürü Mark Griffiths, Londra Sotheby's International Realty Pazarlama Direktörü Russel Taylor, Turkey Sotheby’s International Realty Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Hitay ve Genel Müdür Arman Özver katıldı. Türkiye'deki yatırımcı potansiyelini yakından takip ettiklerini söyleyen St. George PLC Genel Müdürü Mark Griffiths, “Türk insanı için gayrimenkul yatırımlarının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Son yıllarda Türk yatırımcıların yalnız yurtiçinde kalmayıp yurtdışına da yatırımlar yaptığını gözlemliyoruz. Konutta konfor, kalite ve rahatlığa önem veren Türk yatırımcısının bu anlamda aradığı her şeyi bulabileceği Londra’nın merkezinde bulunan The Tower'a yoğun ilgi göstereceğine inanıyoruz" dedi.


Fiyatı 5 milyon pound

999 yıllık kiralama modeliyle yapılan The Tower projesi Londra'nın South Bank bölgesinde bulunuyor. 50 katlı kule olarak inşa edilen proje, Thames Nehri manzarasına sahip. 180 metre yüksekliğindeki kule, tavandan yere üç kat camlı pencereler, gökyüzü bahçeleri, son teknoloji cihazlarla donatılmış mutfak ve banyolar, doğal taş döşemeler ve el yapımı İngiliz doğramaları kullanılarak tasarlandı. Projede daireler 46 metrekareden başlıyor, 2+1 ve 3+1 daire tiplerinin bulunduğu kulede 2 adet 1000 metrekare büyüklüğünde triplex penthouse daire bulunuyor. 225 konutun olduğun projede dairelerin fiyatları ise 800 bin pound ile 5 milyon pound arasında değişiyor. Penthouselar ise çok daha yüksek fiyatlardan satılıyor.


10 daİre satışta

2014 yılında tamamlanacak proje Türkiye’den önce Honk Hong, Singapur ve Orta Doğu’da satışa çıktı. Şimdiye kadar projenin yüzde 80’i satıldı. Bu satışların büyük bir bölümü de yurt dışına yapıldı. Türkiye’de satışa sunulan daire sayısı ise 10 ile sınırlandırıldı.

11 Haziran’a kadar bahçeli evde kampanya yapıyor

Soyak, İzmir’de gerçekleştirdiği projesi Soyak Mavişehir Optimus’ta kampanya seçenekleri sunuyor. Buna göre, projeden yüzde 5 peşinatla, yüzde 0,99 faiz oranıyla, 245 bin liraya bahçeli dubleks sahibi olunabiliyor. Kampanya 11 Haziran’a kadar sürüyor.
Soyak, Mavişehir Optimus’ta açık ve kapalı otoparklar, engelli ve çocuk arabalarına uygun yollar, özel peyzaj tasarımlı bahçeler, yüzme havuzları, basketbol sahası, tenis kortu ve çocuklara özel oyun parkı gibi sosyal donatılara yer veriliyor.

Ofisim İstanbul’da yüzde 50 peşinle 24 ay vade

İller Bankası, Özkartallar ve Yapı Yatırım işbirliği ile oluşan Özyapı Grubu Ortaklık Girişim İşletmesi’nin Maltepe’deki ofis projesi Ofisim İstanbul’da yeni bir kampanya başlatıldı. Yüzde 70’i satılan ikinci kulede kalan son ofisler için başlatılan kampanyada, Haziran’a özel fiyatlar sunuluyor. Yüzde 50’si peşin ödemelerde faizsiz 24 ay vade ile satışa sunulan son ofislerde 110 metrekareden 860 metrekareye kadar büyüyebilen ofis alanlarının metrekare fiyatı; 4 bin 950 ile 6 bin 500 lira arasında değişiyor.
Aralık 2012 tamamlanması planlanan Ofisim İstanbul 22 kat ve 3 ayrı bloktan oluşuyor.

Halk GYO, Karaköy’deki binasını satışa çıkardı

Halk GYO Karaköy - Salı Pazarı’nda binasını ihaleyle satışa çıkarıyor. Salı Pazarı Meclis-i Mebusan Caddesi’ndeki bina, bodrum +zemin+7 normal kat+çatı katı olmak üzere 10 kattan oluşuyor. Toplam yapı alanı yaklaşık 7 bin 294, parsel alanı ise 1.199 metrekare olan bina 12 Haziran tarihinde saat 14:30’da yapılacak ihale ile sahibini bulacak. Teklifler Halk GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne 11 Haziran tarihine kadar verilebilecek. Binanın muhammen bedeli 60 milyon lira+KDV olarak belirtilirken, geçici teminatın 1 milyon 800 bin lira olduğu aktarıldı.


İhale İstanbul Gayrettepe’deki Halkbank Genel Müdürlüğü’nde yapılacak. Açıklamada, iş merkezlerinin ve ofis binalarının yoğun olduğu, merkezi bir lokasyonda bulunan bina 34 yıllık olmakla birlikte geçtiğimiz yıl tamamıyla yenilendiği ifade edildi.

Atakent’in yeni karma projesinde ticaret zamanı

Dumankaya İnşaat’ın TOKİ İştiraki Emlak Konut GYO işbirliği ile Halkalı Atakent’teki yeni projesi Dumankaya Miks’te ticari alanlar ihale yoluyla satışa çıkıyor. Projenin ticari alanları 21 Haziran 2012’de saat 15.00’de başlayacak ihale ile satışa sunulacak.
Halkalı Atakent Bölgesi’nin tek AVM’si olan Dumankaya Miks’te eczane, medikal, poliklinik gibi sağlık ünitelerinin yanı sıra banka, GSM şubeleri, yeme/içme, güzellik merkezi ve kitapevi gibi tümüyle bölge ihtiyaçlarına yönelik toplam 24 ticari alan ihale yoluyla satılacak. Atatürk Havaalanı, metro, Marmaray ve yeni yapılacak TEM bağlantı kavşağı ile ulaşım açısından da önemli bir noktada bulunan Dumankaya Miks, ulaşım aksında konumlanıyor.