Ekonomi Ortaköy ihalesini 2.6 milyara kazandı

Ortaköy ihalesini 2.6 milyara kazandı

13.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO), İstanbul Etiler girişindeki eski Levent Jandarma Lojmanları’nın yer aldığı arsa için düzenlediği ihaleyi, Pasifik İnşaat kazandı.

Ortaköy ihalesini 2.6 milyara kazandı

Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle düzenlenen ihalede Pasifik İnşaat, 2 milyar 650 milyon lira satış toplam hasılatı ve yüzde 45’e denk gelen 1 milyar 192 milyon 500 bin lira arsa payı teklif etti.

Haberin Devamı

İstanbul Beşiktaş Ortaköy arsası için ihalenin ilk oturumu 5 Mart’ta yapılmış, sektörün önde gelen 12 firması teklif sunmuştu. 11 Mart’ta düzenlenen ikinci oturuma ise 7 firma teşekkür mektubu gönderirken, 5 firma sözlü turlara kaldı.

Sözlü turda en yüksek teklifi Pasifik İnşaat verdi. Ankara merkezli Pasifik İnşaat, Next Level markalı projeleriyle tanınıyor. Şirketin bu markasını bu arsada İstanbul’a taşıması bekleniyor.

Arsa, turizm, ticaret ve konut fonksiyonlarını barındırabilecek. Büyüklüğü ise ihale ilanında, 2 bin 748 metrekare park alanı olmak üzere toplam 19 bin 879 metrekare olarak belirtildi.