Ekonomi Oteli 100 yapacak ülke 10’a çıkacak

Oteli 100 yapacak ülke 10’a çıkacak

20.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ergün Demiray, Dedeman Hotels Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Mesleğe vestiyer olarak başlayan Demiray, turizmin dev markalarını yönetti. Demiray 2025 yılına kadar otel sayısını 100’e, ülke sayısını da 10’a çıkarmayı hedefliyor.

Oteli 100 yapacak ülke 10’a çıkacak

58 yıllık Dedeman Hotels & Resorts International büyüme ve değişim sürecini sürdürüyor. İstanbul’da dün bir basın toplantısı düzenleyen Dedeman Holding ortaklarından Banu Dedeman, yeni dönem stratejisinin en önemli parçalarından olan yönetim değişikliğinin gerçekleştiğini ve sektörün tecrübeli isimlerinden Ergün Demiray’ın Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Banu Dedeman kendisinin ve kardeşi Rıfat Dedeman’ın artık yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacağını belirterek “Dedeman markası Ergün Demiray yönetiminde hizmete devam edecek. Oğlum Murat Özmestçi ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapacak” dedi.

Otelcilik macerasına 1987 yılında Dedeman İstanbul’da vestiyer olarak başladığını anlatan Ergün Demiray, yıllar içinde hem Türkiye’de, hem de yurt dışında turizm sektörünün önde gelen markalarında yöneticilik yaptığını dile getirdi.

Dedeman markasının Türkiye’nin en önemli markaları arasında olduğunu, 2024 yılında başlattıkları projelerle büyüme ve değişim konusunda örnek gösterilecek bir sonuca ulaşacaklarını belirten Demiray “Bugün 9 ana marka, 29 hizmete açık ve imzalanmış 24 proje ile toplam 53 otel, yaklaşık 1700 çalışanımız ile hizmet veriyoruz. 2025 yılı sonuna kadar hizmete açık ve imza aşaması tamamlanmış otel sayısını 100’e, hizmet verdiğimiz ülke sayısını ise 10’a çıkarmayı hedefliyoruz. Yıl sonu hedefimiz ise markamıza katılan yeni otellerimizle birlikte 2.5 milyon misafir ağırlamak. Türkiye’nin en büyük yerli otel markası olarak Türk Hava Yolları’nın uçtuğu her yerde olmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Markayı gençleştirecek

Dedeman markasını yeni neslin tercihi olması için çalışacaklarını da dile getiren Demiray konaklamalarda, 1 Mart 2024 itibariyle Loyal Club üyelerine, 0-12 yaş ücretsiz, 12-20 yaş grubuna yüzde 30, 20-30 yaş grubuna ise yüzde 20 indirim uygulayacaklarını söyledi.

Dedeman ailesinin 4. kuşak temsilcisi olarak yönetim kadrosunda yerini alan Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Özmestçi de “Daha çok insanı, farklı beklentileri ve hayalleri kapsamak, özellikle gençlerin ve çocukların Dedeman’ı olmak istiyoruz. Bu noktada çocuklar ve gençlerle olan iletişimimizi artırmayı arzu ediyoruz” dedi.