Ekonomi Oto tasarımında büyük yarış

Oto tasarımında büyük yarış

15.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) otomotiv sektöründe katma değerli ürün ve teknolojilerin geliştirilerek ihracatın artmasına katkı sunmak amacıyla düzenlediği 10. Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması için başvurular sürüyor.

Oto tasarımında büyük yarış

Bu yıl ‘Hareketlilik Ekosisteminde Çözümler’ temasıyla sektörde fark yaratacak yenilikçi projelere toplamda 500 bin TL ödül verilecek.

Haberin Devamı

Tasarım yarışması, bu yıl 18 Ekim 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirilecek. Geleceğin otomotiv trendleri ve mobilite teknolojilerini belirleyecek yarışma için 3 Eylül 2021 tarihine kadar başvuru yapabiliyor. Yarışma sektör profesyonelleri, akademisyenler, Ar - Ge ve Teknopark çalışanları, tasarımcılar, girişimciler, serbest çalışanlar ve öğrencilerin katılımına açık olacak ve 18 yaşını tamamlayan adaylar başvurabilecek.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması ile dünyada sürücüsüz, yapay zekaya sahip, birbiriyle bağlantılı ve elektrikli araçların kullanımının giderek yaygınlaştığı bir dönemde Türkiye’nin sadece üretim değil, aynı zamanda Ar - Ge, Yenilik ve Tasarım Merkezi olmasını ve ihracat artışına katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.