Ekonomi Otostat, ‘oto’cuları bir araya getiriyor!

Otostat, ‘oto’cuları bir araya getiriyor!

01.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Etiler, Bodrum, Üsküdar ve Çekmeköy gibi Türkiye’nin değerli bölgelerinde inşaat yatırımlarıyla bilinen Gülan Grup, şimdi de 200 milyon liralık ‘Otostat’ yatırımına imza atıyor.

Otostat, ‘oto’cuları bir araya getiriyor

Otomotiv sektörünün öncü markalarının yetkili bayileri, 2’nci el pazarında hizmet veren firmalar, galeriler ve otomobil tedarikçilerini bir arada toplayacak olan Otostat, TEM Sancaktepe’de kuruluyor. 130 bin metrekarede teras dahil her kata bağımsız giriş imkanı olan 4 katlı bir kompleks, 340 bağımsız birimden oluşacak.

Birinci etabı 2017 yılının son çeyreğinde hizmete girecek olan Otostat Projesi, 2018 yılı sonunda tamamlanacak. Kompleksteki işyerlerinin yüzde 10’u ise şimdiden satıldı. Otostat’ı ziyarete gelenler arabasıyla tüm dükkanları gezebilecek ve istediği işyerinin önüne park edebilecek.

Haberin Devamı

Ayrıca 1200 araçlık otoparkta firmalara araç stoğu yapma imkanı sağlanacak. Diğer taraftan sektöre yeni standartlar getirmek ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan Otostat, güneş panelleri, kirli su atık ve dönüştürme tesisleri gibi çevre dostu unsurlarıyla da öne çıkacak.

40 tip işyeri

Otostat’da metrekare fiyatları 4 bin 500 ile 6 bin lira arasında değişiyor. Bölgenin yükselen değeri olan proje yatırımcı için de imkan sunuyor. 40 ayrı tipte işyeri bulunan projede işyerlerinin büyüklüğü 180 metrekare ile 2 bin 500 metrekare arasında
değişiyor. Otostat’da fiyatlar ise 950 bin liradan başlıyor.

Gülan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, Otostat’da bir otomotiv galerisinin tüm ihtiyaçlarının ortak hizmetler sayesinde karşılanacağına dikkat çekti. Gülan, bir galerinin sadece gece güvenlik elemanı için aylık 3 bin lira ödediğinin altını çizerek Otostat’da tüm benzeri masraflardan tasarruf sağlanacağını ifade etti.