Ekonomi Oyun yatırımı tam gaz

Oyun yatırımı tam gaz

13.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de startup yatırımları devam ediyor. Her alanda satın almalar sürerken oyun alanı öne çıkıyor.

Oyun yatırımı tam gaz

EKONOMİ SERVİSİ - Geçen yıl ağustos ayında Zynga tarafından 220 milyon dolar değerleme ile satın alınan Rollic Games, Türkiye’deki oyun stüdyolarını bünyesine katmaya devam ediyor. Kısa bir süre sonra partneri Chef Games’ten ‘Onnect-A Pair Matching Puzzle’ oyununu satın alan Rollic, daha sonra mobil oyun dünyasında ses getiren High Heels! oyununun geliştirme partneri Uncosoft’u ekibine katmıştı. Rollic, bu kez de Creasaur Entertainment, Bytetyper (Forgerhero) ve Zerosum’ı satın aldığını açıkladı. Satın alım öncesi de Rollic partnerliğinde oyun yayınlayan bu üç stüdyo, mobil oyun geliştirmeye Rollic üretim ağı altında devam edecekler.

Haberin Devamı

Türkiye merkezli üç stüdyonun üretmiş olduğu popüler oyunlar arasında Creasaur Entertainment’ın geliştirdiği Money Maker 3D ve Hit Guys, Bytetyper’ın geliştirdiği Racing Online ve Touchdrawn ve Zerosum’ın geliştirdiği Barista Life ve Long Nails 3D oyunları yer alıyor.

En çok oynananlar

Rollic kurucu ortağı ve CEO’su Burak Vardal, “Rollic yayınladığı oyunlarla tüm dünyada her yaştan oyuncuya ulaşarak ağustos ayında 1 milyar indirmeyi geride bıraktı ve böyle bir başarıya ulaşmış sayılı mobil oyun şirketlerinden birisi oldu. Rollic oyunlarından High Heels! birinci çeyrekte ve Hair Challenge da ikinci çeyrekte Amerika’nın en çok indirilen oyunları oldu. Böylece Rollic, iki çeyrek üst üste dünyadaki oyun indirme rakamlarını domine etti” dedi.

Haberin Devamı

Metaverse yeni alan

Farklı alanlardaki Türk girişimleri de yatırım çekiyor. Metaverse artık yeni girişim alanı. Kurucuları arasında bir Türk'ün de bulunduğu metaverse için dijital ayakkabı üreten Amerika merkezli Space Runners, 30 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. Ayakkabılar NFT olarak geliştiriliyor.

Startupfon, son olarak EKOS.AI’ya yatırım yaptı. ABD Boston’da bir Türk girişimci olan Melis Dural tarafından kurulan girişim, iş dünyasındaki dijital etkileşimleri anlamlı, etkili bir hale getirmeyi hedefleyen bir networking ve etkileşim platformu.