Ekonomi Oyuna daha güçlü döndü

Oyuna daha güçlü döndü

24.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen ticari araç üreticilerinden Temsa, geçtiğimiz yıl üretim, satış ve ihracatta önemli başarılara imza atarak yaşadığı zorlukların ardından oyuna güçlü bir dönüş yaptı.

Oyuna daha güçlü döndü

 

2020 yılının sonundan itibaren Sabancı Holding ve Skoda Transportation’ın da hissedarı olan PPF Group ortaklığında faaliyetlerini sürdüren Temsa, yeni ortaklık yapısı altındaki ilk yılını büyük başarılarla tamamladı. Pandeminin olumsuz etkilerine rağmen üretim, satış ve ihracatta önemli sonuçlara imza atan Temsa, elektrikli araçlar konusunda atak yaptı. Temsa CEO’su Tolga Doğancıoğlu, “Pandemiye ve Temsa’nın son yıllarda yaşadığı zorlu süreçlere rağmen, 2021, yeniden yükselişe geçtiğimiz, şirketin parlak günlerine geri dönüşünü başlattığımız bir yıl oldu” dedi.

Haberin Devamı

Elektrikli yolculuğu

Otobüs, midibüs ve hafif kamyon segmentinde yaklaşık 2 bin adet araç sattıklarını kaydeden Doğancıoğlu, “İhracatımızı adetsel bazda yüzde 144 artırdık ve 18 farklı ülkeye araç satışı yaptık. Temsa’nın toplam satış adedi de geçtiğimiz yıla göre yüzde 122 yükseldi” ifadesini kullandı.

2021’in elektrikli araçlar konusundaki gelişmelerle şirket tarihine geçtiğini de söyleyen Doğancıoğlu, “İlk elektrikli araç teslimatını geçen yıl İsveç’e gerçekleştirdik. Skoda’nın logolarını taşıyan ilk elektrikli araçlarımızı da Prag’a teslim ettik… Ayrıca şehirler arası yolculuk için tasarladığımız elektrikli aracımız ABD’nin Kaliforniya eyaletinde, Silikon Vadisi’nde pilot uygulamalarına devam ediyor” dedi.