Ekonomi Özel Sağlık Sigortası Nedir? Özel Sağlık Sigortaları Neleri Kapsar?

Özel Sağlık Sigortası Nedir? Özel Sağlık Sigortaları Neleri Kapsar?

03.03.2021 - 04:46 | Son Güncellenme:

Günümüzde kişiler pek çok nedenden dolayı sağlık sorunu yaşayabilirler. Özellikle bu sağlık sorunlarının tedavisi için kişiler kendilerini güvence altına almak isterler. Bu anlamda karşımıza özel sağlık sigortası çıkmaktadır. Peki özel sağlık sigortası nedir? Özel sağlık sigortaları neleri kapsar? Sizlere özel sağlık sigortası hakkında merak edilenleri detaylıca açıkladık.

Özel Sağlık Sigortası Nedir Özel Sağlık Sigortaları Neleri Kapsar


Son yıllarda pek çok kişisi tarafından özel sağlık sigortası araştırılmaya başlanmıştır. Özellikle olası bir sağlık problemlerinin tedavisi için özel sağlık sigortasının önemi de oldukça büyüktür.

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Kaza veya hastalık sebebiyle meydana gelen sağlık sorunlarının tedavisini, poliçede yer alan limitler ve teminatlar dahilinde karşılayan sigorta türüne özel sağlık sigortası adı verilmektedir. Özel sağlık sigortasından yararlanan kişiler istedikleri doktorları tercih edebilir ve tedaviler için gerekli olan tüm hizmetlerden en az ücretle veya ücretsiz bir şekilde faydalanabilirler.

Özel sağlık sigortasının kişiler için herhangi bir zorunluluğu bulunmamaktadır. Fakat 18 ile 65 yaş arası, gerekli şartları sağlayan herkesin özel sağlık sigortası yaptırma hakları bulunmaktadır.

Özel Sağlık Sigortaları Nelerdir Kapsar?

Özel sağlık sigortalarında kişiler yapılan tedavi işlemlerinde çok az bir ücret ödemektedir. Bazı durumlarda kişilerden ücret de talep edilmemektedir. Özellikle bu sigortanın pek çok alanı kapsaması nedeniyle pek çok avantaj sağlamakta ve birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Özel sağlık sigortasında estetik uygulamaları, diş tedavilerinde masraflar şirketler tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca özel sağlık sigortası kapsamına ayakta tedaviler de dahil olmaktadır. Ayakta tedaviler 24 saatten az süren tedaviler şeklinde tanımlanır. Özel sağlık sigortasına dahil olan diğer işlemler doktor muayeneleri, ilaçlar, röntgen, tahlil ve rutin yapılan kontroller olmaktadır.

Özel sağlık sigortaları fiyatları sağlık kuruluşlarının sundukları hizmetlere göre değişmektedir. Ayrıca sigortalardaki limit ve teminatlar kişisel bilgilere gire de değişmektedir.