Ekonomi P&G’den yakın markaj

P&G’den yakın markaj

20.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hızlı tüketim ürünleri alanında faaliyet gösteren Procter and Gamble (P&G) İstanbul’da dün sona eren Global Girişimcilik Kongresi’nde dijital dünyadan beslenen en inovatif çözümlerini katılımcılarla paylaştı.

P&G’den yakın markaj

‘Tüketici Odaklı Veri’ oturumda konuşan P&G Data Sorumlusu (CDO) Guy Peri, yenilikçi ürün geliştirmek ve iş süreçlerini iyileştirmek için veri analitiğinden etkin bir şekilde yararlandıklarını anlattı. Son iki yılda veri tabanlı yenilikçi ürünler geliştirme konusunda önemli gelişmelere imza attıklarını açıklayan Peri, kadınların hormon profillerine göre hamile kalma zamanlarını gösteren ürünlerden cilt yaşı hesaplayabilen uygulamalara kadar geliştirdikleri yenilikleri paylaştı.

Haberin Devamı

P&G Türkiye ve Kafkaslar Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, taşıdığı sensörlerle kullanıcılara özel raporlar çıkarabilen diş fırçasını örnek gösterdi. Turnaoğlu, “Akıllı telefon uygulamasıyla fırçalamanın nasıl doğru yapılabileceğiyle ilgili yönlendirmelerde bulunabiliyor. Uygulama bir yılda 45 saniye olan ortalama diş fırçalama süresi 2 dakikanın üzerine çıkardı. Bu uygulama gelecekte de bize tüketicilere daha iyi çözüm sunma yönünde bir yol açacak” dedi.

Yapay zeka sırada

Gençlere özel sundukları Banabak mobil uygulaması için Hackathon düzenlemeyi planladıklarını belirten Turnaoğlu, şunları anlattı:

“P&G Türkiye’nin ilk start up’ı. Bir kuluçka merkezinde start-up’lar tarafından dizayn edildi ve yönetiliyor. 3 yıl önce Türkiye’ye özel bir Gençlik Hareketi olarak başlayan Banabak, bu yıl bir mobil uygulamaya dönüştü. Biz de uygulamanın yenilikçi ve hızlı olabilmesi için start-up’lar ile çalışmayı tercih ettik. Türkiye’ye özel çok yeni sunduğumuz yeni mobil uygulamamızın özellikle yeni nesil tüketiciyi doğru anlayabilmemizde oldukça faydalı olacağını düşünüyoruz. Uygulamanın amacı gençlere göre şekillendirilmiş ve onlara özel fırsatlar sunmak. Bir sonraki adım bu uygulamanın içine yapay zeka eklemek olacak. Bunun için çalışmaya başladık. Önümüzdeki ay bir hackhaton düzenleyeceğiz. Tüm girişimcilere ve start up’lara kapılarımızı açarak yenilikçi fikirlerini kendi sistem ve kültürümüze eklemeyi amaçlıyoruz. Başvuruları www.banabak.com.tr’den alıyoruz.”