Ekonomi Pandemide elektrik yüzde 7 arttı

Pandemide elektrik yüzde 7 arttı

08.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Boğaziçi Elektrik Dağıtım’ın (BEDAŞ) her yıl düzenli olarak açıkladığı ‘Yılın Enleri Raporu’, 2020 yılında pandeminin elektrik tüketimindeki etkisini gözler önüne serdi.

Pandemide elektrik yüzde 7 arttı

 

Mart 2020 itibarıyla Türkiye’de de görülen Kovid-19 salgının yayılmasını engellemek için alınan önlemler mesken, ticarethane ve sanayi abonelerinin elektrik tüketimlerine farklı yansıdı.

Haberin Devamı

İstanbul Avrupa yakasında uzaktan çalışma ve uzaktan eğitimin yanı sıra sokağa çıkma kısıtlamalarının etkisiyle 2020’de mesken abonelerinin elektrik tüketimi yüzde 7.2 artarken diğer abone gruplarında düşüş yaşandı.

Raporu online bir toplantı ile açıklayan BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, “Hepimizin hayatını bir şekilde etkileyen pandemi sürecinde abonelerimizin sağlığını korumak için hızlı aksiyon aldık. Bu süreçte pek çok kişi evden çalışırken çocuklarımız da uzaktan eğitim aldı. Biz de tüketicilerimizin enerjisiz kalmaması için bakım ve yatırım kaynaklı kesintilerin yüzde 80’ini gece 00.00 - 06.00 saatlerine kaydırdık” dedi.

Raporda ilçe bazında elektrik tüketim rakamlarına da yer verilirken Avrupa Yakası’nda 484 bini aşkın abonesi ile ilk sırada yer alan Esenyurt, tüketimde de yine birinciydi.

Yazarlar