Ekonomi Paralı plastik poşet başlıyor

Paralı plastik poşet başlıyor

11.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Plastik alışveriş poşetlerinin tüketiciye para ile satılması yasalaştı. Plastik alışveriş poşetleri tüketiciye en az 25 kuruştan satılacak.

Paralı plastik poşet başlıyor

Uygulama 2019’da başlayacak. Plastik poşetleri ücretsiz veren satış noktalarına, kapalı satış alanının her metrekaresi için 10 lira idari para cezası uygulanacak.

Haberin Devamı

Depozito 2021’de

Çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik düzenlemelerin yer aldığı Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla belirleyeceği ambalajlar için depozito uygulamasını 1 Ocak 2021’den itibaren zorunlu tutacak.

Depozito kapsamındaki ambalajlı ürünlerin satış noktaları depozito uygulaması toplama sistemine katılım sağlayacak.

Kaynakların verimli yönetimi ve plastik poşetlerden kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla plastik poşetler satış noktalarında kullanıcıya veya tüketiciye ücret karşılığı verilecek. Uygulanacak taban ücret 25 kuruştan az olmamak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca oluşturulacak komisyon aracılığıyla belirlenecek ve her yıl için güncellenecek.