Ekonomi Paris’te foto safari

Paris’te foto safari

29.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Etstur fotoğraf meraklıları için özel bir tur programı başlattı. Fotoğraf tutkunları turun ilk durağı olan Paris’te foto safariye çıktı. Gezginler 2015 yılı boyunca Napoli, Roma, Amsterdam, Prag, Barselona, Hindistan ve Küba’ya vizörden bakma imkânı bulacak

Paris’te foto safari

Etstur, kültür turlarında yeni bir sayfa açtı. Fotoğraf tutkunlarını biraraya getirecek yeni programda, tur rotaları fotoğraf çekmeye zaman ayıracak şekilde ve ışık durumuna göre yeniden planlandı. Turun ilk durağına katılanlar Paris’in güzelliklerini detaylı şekilde fotoğraflama imkanı buldu. Gezginler 2015 sonuna kadar Napoli, Roma, Amsterdam, Prag, Barselona, Hindistan ve Küba’yı da makinelerinin hafızalarına kaydedecek.

‘Arkana bakmayı unutma’
Etstur’un fotoğraf temalı turlarında katılımcılara ünlü fotoğrafçı Mustafa Seven de eşlik ediyor. Instagram’da 1 milyon takipçiyle fenomen olan Seven, sokak fotoğrafçılığının inceliklerini tur boyunca katılımcılara aktarıyor.
İlk fotoğraf turu, 19-22 Mart tarihleri arasında, 3 gece 4 gün süreyle ve kişi başı 599 euro fiyatla düzenlendi.
Paris’teki foto safari, Mustafa Seven’in ‘Sokak Fotoğrafçılığı’ semineriyle başladı. Seven’in seminerde aktardığı, “Sokak fotoğrafçısı hikaye peşinde koşmalı, sabırlı olmalı, yürürken arkasında farklı bir görüntü oluştuğunu unutmamalı” önerilerini dikkatle dinleyen katılımcılar, Paris’i yeni bilgilerin ışığında fotoğrafladı.

Bir başka açıdan
Dünyaca ünlü Eyfel Kulesi ve çevresindeki sokaklarda başlayan turda şehrin simge yapıları Notre Dame Katedrali ve Zafer Anıtı (Arc De Trimph) ziyaret edildi. Katılımcılar, Notre Dame Katedrali’nin çan kulesine 320 basamakla, Zafer Anıtı’nın tepesine de 374 basamakla çıkarak Paris’i kuşbakışı görüntüledi.

Haberin Devamı

Aşka kilit vurulur mu?
Aşk Köprüsü olarak bilinen The Pont des Arts, aşıklar yüzünden araç trafiğine kapatılmış. Üzerine aşk mesajı yazılan kilitleri köprüye asmak, çılgın bir modaya dönüşmüş. Aşırı yük nedeniyle çökme tehlikesi meydana gelince köprü yayalaştırılmış.